Γερμανία: Εισηγήσεις για όριο συνταξιοδότησης στα 70 λόγω πληθωρισμού

Αίθουσα Σύνταξης

18 Μαΐου 2022, 3:17 μμ
Share

«Ο συνδυασμός γήρανσης του πληθυσμού, υψηλού χρέους και ενεργειακής μετάβασης, θα αποτελέσει αυξανόμενη απειλή για τη σταθερότητα των τιμών τα επόμενα χρόνια», υποστηρίζουν οικονομολόγοι. Τι ισχύει για πλήρη σύνταξη.

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 70 έτη εισηγούνται οικονομολόγοι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού οι οποίες σχετίζονται με την αγορά εργασίας.

Όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι αναλογούν σε όλο και λιγότερους εργαζόμενους, σημειώνει ο οικονομικός ερευνητής Γκούντερ Σναμπλ στην BILD και προτείνει – για να μετριαστεί η αύξηση των τιμών – να συνδεθεί η εργασία με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

«Η ηλικία συνταξιοδότησης πρέπει αυξηθεί. Η Γερμανία έχει ήδη τεράστιο πρόβλημα, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας ειδικευμένου προσωπικού παραμένουν ακάλυπτες», τονίζει και εξηγεί ότι οι μισθοί μπορεί τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν σημαντικά, καθιστώντας αγαθά και υπηρεσίες ακόμη ακριβότερα.

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία Στέφαν Κουτς δηλώνει από την πλευρά του ότι «ο συνδυασμός γήρανσης του πληθυσμού, υψηλού χρέους και ενεργειακής μετάβασης, θα αποτελέσει αυξανόμενη απειλή για τη σταθερότητα των τιμών τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα πάντως με τα ισχύοντα, στη Γερμανία το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση θα αυξηθεί σταδιακά έως το 2029 από τα 65 στα 67 έτη για την πλήρη σύνταξη.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

12:26 μμ

Ανοδική αντίδραση στο Χ.Α. με τράπεζες και blue chips

12:12 μμ

Επιχείρηση διάσωσης για 34 μετανάστες νότια της Κρήτης

12:05 μμ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές