Την αισιοδοξία τους για την επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία εκφράζουν τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
Εφόσον, το CDU, το CSU και το SPD καταλήξουν σε συμφωνία, τότε αυτή θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.
Σε δηλώσεις του, στο ARD, ο σοσιαλδημοκράτης Κάρστεν Σνάιντερ, πρώτος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, τόνισε ότι «Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία σήμερα. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστούν οπωσδήποτε νυχτερινές διαβουλεύσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων το έχουμε επεξεργαστεί».
«Η βούληση να συμφωνήσουμε υπάρχει», ανέφερε ο Λαρς Κλινγκμπάιλ, γενικός γραμματέας τους SPD, ενώ και η Γιούλια Κλέκνερ, αντιπρόεδρος του CDU και ο Ντάνιελ Γκίντερ, χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, έκαναν ανάλογες δηλώσεις στο ίδιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.
Απομένει, ωστόσο, ένα ακόμη εμπόδιο, αυτό της εσωκομματικής ψηφοφορίας των μελών του SPD, διαδικασία που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, αφού μπορεί να διαρκέσει έως τρεις εβδομάδες και η έκβασή της είναι αβέβαιη, καθώς η αριστερή πτέρυγα και η νεολαία, που διαθέτουν μεγάλη επιρροή στο κόμμα, τάσσονται κατά του νέου μεγάλου συνασπισμού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.






































