H&M: Μείωσαν τις εκπτώσεις, αύξησαν τα κέρδη

Αίθουσα Σύνταξης

15 Μαρτίου 2022, 12:02 μμ
Share

Τρίβουν τα χέρια τους στο σουηδικό όμιλο λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων Hennes&Mauritz, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις στο 23%, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Η αύξηση των εσόδων ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες των χρηματιστηριακών αναλυτών οι οποίοι εκτιμούσαν πως οι πωλήσεις θα ήταν μικρότερες, ενώ άγγιξαν τελικά τα 5,1 δις δολάρια. Ο στόχος αυτός και η αύξηση των κερδών στο τρίμηνο Νοέμβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος επετεύχθη καθώς η γνωστή αλυσίδα με τα καταστήματα ρούχων H&M ακολούθησε τη στρατηγική της μείωσης των εκπτώσεων στις τιμές των προϊόντων της.

Στους στόχους της εταιρίας όπως έχουν οροθετηθεί από τον Ιανουάριο που μας πέρασε, και όπως τους περιέγραψε η CEO του ομίλου Helena Helmersson, είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις πάνω από 10% ετησίως ώστε το 2030 να μιλάμε κυριολεκτικά για το διπλασιασμό τους. Ο στόχος βέβαια αυτός ίσως να θέλει και μια μικρή αναθεώρηση αν κανείς λάβει υπόψιν του τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και το γεγονός πως σταμάτησαν οι πωλήσεις της εταιρίας στη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα έκλεισαν και τα καταστήματα στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας του προσωπικού καθώς οι βομβαρδισμοί και οι μάχες συνεχίζονται στις πόλεις. Η ρωσική αγορά αντιπροσώπευε το 4% περίπου για την Σουηδική εταιρία και η εξέλιξη αυτή σίγουρα θα έχει και το ανάλογο αποτύπωμα, που στις δηλώσεις του Ιανουαρίου για τους στόχους των επόμενων οκτώ ετών δεν θα μπορούσαν να έχουν συμπεριληφθεί.

Aλέξανδρος Κοντοπάνος

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

8:46 πμ

Αιματηρό ξημέρωμα στη Γάζα με νέες ισραηλινές επιδρομές

8:38 πμ

Το ΣΕΦ μίλησε πρώτο: 1-0 και συνεχίζουμε

8:23 πμ

Στις… σφίξεις αναλαμβάνει ο Αλαφούζος

8:14 πμ

Το Mrdia shop δεν τα κατάφερε με την σαλάτα της Μπάρμπα Στάθης λόγω λιστέριας!

8:08 πμ

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες η Πέμπτη – Υποχωρεί η θερμοκρασία

8:02 πμ

Eκτός επιτήρησης, εντός κοροϊδίας

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές