Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Η Apple εγείρει ερωτήματα για τα σχέδιά της στην ηλεκτροκίνηση

0 38

Η επιχείρηση iPhone ωριμάζει, αλλά οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν καθώς οι χρήστες διατηρούν τα τηλέφωνά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των αναβαθμίσεων.

Όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν με τον νέο κύκλο iPhone 5G και οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν ποιος θα είναι ο επόμενος μεγάλος μοχλός ανάπτυξης, αναφέρει η ProfitLevel στην ακόλουθη ανάλυση.

Πρόσφατα, δύο επιχειρήσεις επηρέασαν τις πωλήσεις της Apple – οι υπηρεσίες και τα wearables. Το 4ο τρίμηνο του 2020, τα έσοδα των υπηρεσιών της Apple αυξήθηκαν κατά 25% στα 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται τα App Store, AppleCare, iCloud, Apple Pay, Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade κ.λπ.

Ωστόσο, η Apple αντιμετωπίζει αντιμονοπωλιακό έλεγχο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη λόγω των πολιτικών του App Store, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας 30%.

Στις 18 Νοεμβρίου, η Apple μείωσε το ποσοστό προμήθειας σε 15% για μικρούς προγραμματιστές – πιθανώς για να ηρεμήσει τις ρυθμιστικές αρχές. Από τότε, η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις Wearables, Home και Accessories της Apple αυξήθηκαν κατά 30% σε σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2020.

Υπάρχουν εικασίες ότι η Apple σκέφτεται να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτόματης οδήγησης. Οι φήμες έγιναν ισχυρότερες τον Ιανουάριο όταν η Hyundai ανέφερε ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο συζητήσεων σχετικά με μια πιθανή συνεργασία με την Apple.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More