Η γερμανική ομοσπονδία πήρε θέση για το πέναλτι που έστειλε την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό, λέγοντας ότι έγινε λανθασμένη χρήση του VAR.
Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου σχολίασε επίσημα πως υπήρξε λανθασμένη συνεννόηση ανάμεσα στον διαιτητή Ντάνιελ Σίμπερτ και τον Video Assistant Referee Ρόμπερτ Κάμπκα, ο οποίος έπρεπε να του υποδείξει πως πρέπει να δει το βίντεο για να πάρει την τελική του απόφαση στην φάση της (μη) ανατροπής του Κομάν.
O εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Γιόχεν Ντρις, ο οποίος απέδωσε σε λανθασμένη εφαρμογή του VAR δεν έμεινε εκεί, αφού πήρε ξεκάθαρη θέση για την φάση: «Από διαιτητικής άποψης, νομίζουμε ότι η απόφαση να δοθεί πέναλτι δεν ήταν σωστή».
Φαίνεται πως ο Σίμπερτ είχε… αγωνία μήπως και αποκλειστεί η Μπάγερν από την Βέρντερ Βρέμης και έψαχνε την ευκαιρία για να σφυρίξει ένα πέναλτι του Βαυαρούς και να τους βγάλει από τη δύσκολη.
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο Γερμανός ρέφερι εφηύρε το πέναλτι 10 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, στον οποίο οι δύο ομάδες ήταν στο 2-2, αποτέλεσμα ευνοϊκό για την Βέρντερ.
Δ.Δ.






































