fbpx

Η “αντιμητσοτακική” Δεξιά οργανώνεται

0 240

Δεξιά και κεντρώα στελέχη του φιλελεύθερου χώρου, που διαφωνούν με την δια-κυβέρνηση Μητσοτάκη οργανώνονται και σήμερα κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να παρουσιάσουν τη “2η αντι-ΔΕΘ”!

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμα βήμα προς τη συγκρότηση νέου κεντροδεξιού κόμματος, καθώς στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, πρώην βουλευτές, που είχαν πρωτοστατήσει στην λεγόμενη ομάδα των “λοχαγών” της ΝΔ, αλλά και εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων. Στην ανακοίνωση-πρόσκληση για την “2η αντι-ΔΕΘ”, δίνεται το πολιτικό στίγμα του εκκολαπτόμενου κομματικού σχήματος, σύμφωνα με το οποίο:

“Οι περισσότεροι συμφωνούμε πως η πορεία της χώρας μας δεν βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Πέρυσι βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο ενοποίησης τριών μεγάλων κρίσεων, υγειονομική, οικολογική και οικονομικοκοινωνική.

Φέτος μας απειλούν άλλες τρεις κρίσεις : Γεωπολιτική με αιτία τον πόλεμο της Ουκρανίας και οι συνεπακόλουθες επισιτιστική και ενεργειακή. Η Ελλάδα στερείται Στρατηγικού Εθνικού Σχεδίου για την πορεία της ως το 2030 και μετά.

Οι εσφαλμένες πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια οδήγησαν την ελληνική κοινωνία σε μαρασμό και την εθνική οικονομία σε κατάρρευση με υπέρμετρη συσσώρευση δημοσίου και ιδιωτικού χρέους.

Ελλοχεύουν δε πάντοτε και αυξάνονται λόγω της επιθετικότητας της γείτονος οι κίνδυνοι στα εθνικά μας θέματα.

Τα ερωτήματα πέρυσι ήταν «τί συμβαίνει;», και «γιατί δεν κάνουμε κάτι;»

Πιστεύουμε πως ξέρουμε γιατί δεν ομοφωνούμε και δεν συνεργαζόμαστε.

Οι συναινέσεις μας λείπουν πιο πολύ από τα σχέδια.

Είναι σαφές πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Προβάλλει εμπρός μας η ανάγκη συναίνεσης σε ένα Ελληνικό Σχέδιο Επιβίωσης και Σωτηρίας.

Εμείς λοιπόν, οι περσινοί 13 που εφέτος έχουμε γίνει 22 ενεργοί πολίτες και κοινωνοί της ελληνικής πραγματικότητας, προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές αναφορές, έχουμε βρει κοινό τόπο σε τρία αιτήματα, που ενώ εθεωρούντο αυτονόητα, σήμερα βρίσκονται υπό διακινδύνευση: Περισσότερη Δημοκρατία, Μεγαλύτερη Κοινωνική Ευαισθησία, Προστασία της Πατρίδας (ως φυσικού περιβάλλοντος και γεωγραφικού χώρου, αλλά και κυρίως ως εθνικής ταυτότητας.

Γι’ αυτό και στο όνομα όλων,

Σας καλούμε σε μια ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ /ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (με ανοιχτές γραμμές για διαδικτυακές παρεμβάσεις) με τίτλο «2Η ΑΝΤΙ-ΔΕΘ» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα αμφιθεάτρου “Αντώνης Τρίτσης“ (Ακαδημίας 50 κ Σίνα).

Δεν θα ακούσετε μόνο κριτική, αλλά κυρίως θετικές προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας. Φέτος κάνουμε το δεύτερο βήμα μετά την περσινή πρωτοβουλία. Σκοποί μας να ενδυναμώνουμε διαρκώς τις εκτός παραδεδομένου πολιτικού συστήματος φωνές.

Να γίνουμε «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» , για το καλό όλων των Ελλήνων.

Σας περιμένουμε
Ο κατάλογος των ομιλητών είναι ανοιχτός.

Εάν θέλετε να ακουστεί και η δική σας φωνή από το βήμα της ΑΝΤΙΔΕΘ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο email της Γραμματείας mistialex@gmail.com”.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Λαζαρίδη Ιωάννα. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

1. Αλεξανδροπούλου Δήμητρα (Εκπρόσωπος της Λέσχης «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»)
2. Αντώναρος Ευάγγελος (πρ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής, Επικεφαλής της Κίνησης “Ακριβώς Στο Κέντρο”)
3. Αποστόλου Παναγιώτης (Πολιτικός Αναλυτής)
4. Βασιλειάδης Νίκος (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρόεδρος Κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα)
5. Γεωργακόπουλος Ιωάννης (Καθηγητής, Εμπειρογνώμων της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, στην UNESCO και στο Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα παιδείας)
6. Γκουριώτης Αναστάσιος – Τάσος (Εκδότης – Δημοσιογράφος)
7. Δούμας Παναγιώτης (Εκπρόσωπος Τύπου Πατριωτικής Ένωσης)
8. Καραχάλιος Νίκος (Πρόεδρος FORUM 2020, Κίνηση Δημοκράτες)
9. Κατσίκης Κωνσταντίνος (πρ. Βουλευτής Αττικής)
10. Κούβελας Δημήτρης (Ιατρός, Καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Πρόεδρος Κόμματος «ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»)
11. Κυπριώτης Δημήτρης (ε.α. Ανώτατος Αξιωματικός, Αντιπρόεδρος ΝΠΚ)
12. Μουσιώνης Άρης (Ιατρος, πρ. Βουλευτής, Αντιπρόεδρος Κόμματος «ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»)
13. Ντάσκας Γιάννης (Δικηγόρος – Δημοσιογράφος)
14. Ντολαπτσή Θεοτόκη Τιτή (Δημοσιογράφος)
15. Ντόνας Αλέξιος (Ειδικός Σύμβουλος της Ελληνο-λατινοαμερικάνικης Οργάνωσης Αθήνα και Συντονιστής της 1ης Διηπειρωτικής συναντήσεις ομογενειακών οργανώσεων)
16. Παναγιωτόπουλος Δημήτρης (Καθηγητής ΕΚΠΑ, Νομικός, Πρόεδρος Νέας Πολιτικής Κίνησης)
17. Παπαματθαίου Νίκος (Καθηγητής, Οικονομολόγος, Εκπρόσωπος του “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟ.ΔΗ.ΚΟΙ.Π.”)
18. Νικολόπουλος Νίκος (Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, πρ. Υφυπουργός και Βουλευτής)
19. Πιτσιάβα Εύη (Καθηγήτρια)
20. Σπιτάλας Νίκος (Καθηγητής ΔΙΠΑΕ, Ιδρυτής ΣΥΓΑΠΑ ΕΚΚ Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα
21. Στάμος Λεωνίδας (Εκπρόσωπος Ινστιτούτου Πολιτικής «Κωνσταντίνος Τσάτσος»)
22. Τόμπρας Κυριάκος (Δρ. Οικονομολόγος, Πρόεδρος Κινήματος «ΥΠΕΡΒΑΣΗ»)
23. Τρίψας Σπύρος (Διευθυντής – Δημοσιογράφος περιοδικού Επίκαιρα)
24. Τσίγκα Χριστίνα (Εκπρόσωπος Συνδέσμου Νέων “ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” )
25. Χατζηαντωνίου Ιωάννης (Δικηγόρος)
26. Χρήστου Γιώργος (Πολιτικός Επιστήμων, Πρόεδρος Κίνησης ΕΜΠΡΟΣ, κάτοικος Β. Εύβοιας)
27. Χρήστου Παύλος (Πτέραρχος Ε.Α., Αναπληρωτής Πρόεδρος Κίνησης ΕΜΠΡΟΣ)
28. Ψωμιάδης Παναγιώτης (πρ. Βουλευτής και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας).

Να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή γνωστοποιεί τη συμμετοχή του στη 2η αντιΔΕΘ, τονίζοντας:

“Δεν ξέρω πόσοι διάβασαν και πόση αίσθηση προκάλεσε μια διαπίστωση δύο πρόσφατων μετρήσεων: Λιγότεροι από ένας στους τρεις Έλληνες πολίτες αισθάνονται προσωπικό δεσμό με κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα. Εύρημα πραγματικά αποκαλυπτικό που μας λέει κάτι απλό. Ότι οι σημερινοί κομματικοί μηχανισμοί, θεσμοί κατά το Σύνταγμα και το πολίτευμα, εκφράζουν όλο και λιγότερο τον κόσμο. Έτσι απλά.
Η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο και — όπως το βλέπω — επικίνδυνο σταυροδρόμι.
Ο λόγος που διατυπώνουν τα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα, ανεξάρτητα που βρίσκονται και τι λένε ότι πιστεύουν, αφήνει προφανώς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ακάλυπτους κι αδιάφορους. Και μάλιστα σε μια περίοδο που βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες προκλησεις: Άδειες τσέπες, δυσθεώρητοι λογαριασμοί, ακρίβεια σε όλα τα μέτωπα, θέσεις εργασίας να σπανίζουν.
Οι παρακρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη (παρακολουθήσεις, έλεγχος των ΜΜΕ, υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής κ.α.) να διογκώνονται χωρίς οιονδήποτε έλεγχο. Ο κορονοϊός να είναι ακόμη παρών. Η διεκδικητική προκλητικότητα της Τουρκίας να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Με δυό λόγια: Το μέλλον παντού αβέβαιο. Κι αντί για λόγια ουσίας κάποιοι ψελλίζουν αμήχανα μισόλογα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζονται νέες κοινές πρωτοβουλίες. Πέρα από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Με προοδευτικό πρόσημο. Με ξεκάθαρη κοινωνική ευαισθησία. Με έγνοια ουσίας — όχι στα λόγια — για το εθνικό συμφέρον.
Με αυτές τις σκέψεις πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, στο μέλλον. Χωρίς άλλο χάσιμο χρόνου.”

Επίσης από την πλευρά του ο Νίκος Καραχάλιος, αναφέρει:

“Οι καιροί που ζούμε απαιτούν συναινέσεις των πολιτών, συνεργασίες των πολιτικών και συνθέσεις στις πολιτικές!
Ο δημόσιος λόγος οφείλει να είναι ειλικρινής και ο δημόσιος διάλογος ανοιχτός.
Με αυτές τις αρχές ως πρόταγμα διοργανώνουμε την 2η ΑΝΤΙ ΔΕΘ με στόχο να συνεισφέρουμε με θετικές προτάσεις και όχι μόνο με κριτική – για τους ούτως ή άλλως – ανεπαρκείς κυβερνώντες στην προσπάθεια υλοποίησης της επιθυμίας των Ελλήνων για μια καλύτερη, δίκαιη, ευημερούσα, δηλαδή μια πιο ανθρώπινη Ελλάδα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More