Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

ΗΠΑ: Απειλεί με κυρώσεις το Πεκίνο για το Χονγκ Κονγκ

0 6

Η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα θα επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα στην περίπτωση που το Πεκίνο εφαρμόσει τον νόμο για την εθνική ασφάλεια που θα του δίνει μεγαλύτερο έλεγχο επί του αυτόνομου Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Robert O’ Brien, όπως μεταδίδει το CNBC.

Σύμφωνα με τον O’ Brien, το νομοσχέδιο αντιπροσωπεύει κατάληψη του Χονγκ Κονγκ και συνεπώς ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo πιθανότατα δεν θα μπορεί να επικυρώσει πως η πόλη διατηρεί έναν «υψηλό βαθμό» αυτονομίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων στην Κίνα, στο πλαίσιο της Πράξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ.

Σημειώνεται πως ο κ. Pompeo έχει ήδη αποκαλέσει το κινεζικό νομοσχέδιο «χαριστική βολή» στην αυτονομία του Χονγκ Κονγκ. Ο κ. O’ Brien προειδοποίησε πως το Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να χάσει το status του ως σημαντικού παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κόμβου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More