ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί θα καταθέσουν νομοσχέδιο για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Αίθουσα Σύνταξης

16 Οκτωβρίου 2019, 4:43 μμ
Share

Οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταθέσουν σήμερα νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ως απάντηση στην εισβολή της Άγκυρας στη Συρία, δήλωσε σε δημοσιογράφους η βουλευτής Λιζ Τσέινι.

Παρόλο που οι Ρεπουμπλικανοί δεν ελέγχουν την Βουλή, το μέτρο συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να ψηφιστεί, με μέλη και των δύο κομμάτων να καταδικάζουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας.

Στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ ζήτησε σήμερα από την Βουλή να εγκρίνει γρήγορα το ψήφισμα και από την Γερουσία να το επεξεργαστεί αμέσως.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, αύξησε τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από την Άγκυρα και ανέστειλε μια σημαντική διμερή εμπορική συμφωνία. Ωστόσο πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι η απάντηση των ΗΠΑ πρέπει να είναι αυστηρότερη.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές