Ιράκ: Καταρρίφθηκε UAV κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Αίθουσα Σύνταξης

6 Ιουλίου 2021, 1:59 μμ
Share

Το UAV ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές και τους αμερικανούς. Δεν μπόρεσε ωστόσο να φθάσει ως το κτίριο της πρεσβείας, ενώ η κατάρριψή του από τους Αμερικάνους δεν προκάλεσε κανέναν τραυματισμό. 

Τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV), παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, αναχαιτίσθηκε και καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη από τους Αμερικανούς, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας, μερικές ώρες έπειτα από νέα επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης όπου στρατωνίζονται αμερικανικές δυνάμεις στο δυτικό τμήμα του Ιράκ. Το UAV δεν μπόρεσε να φθάσει ως το κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας, ενώ η κατάρριψή του δεν προκάλεσε κανέναν τραυματισμό στο έδαφος, σύμφωνα με τις πηγές των δύο πρακτορείων ειδήσεων.

Αξιωματικοί των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας εξήγησαν ότι άνοιξαν πυρ για να αναχαιτίσουν UAV, το νέο όπλο επιλογής φιλοϊρανικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.

Από την αρχή του 2021 έχουν σημειωθεί 47 επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, όπου παραμένουν ανεπτυγμένοι 2.500 στρατιωτικοί των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που σχηματίστηκε εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Οι έξι από αυτές έγιναν με UAVs παγιδευμένα με εκρηκτικά, τεχνική που άρχισε να χρησιμοποιείται περί τα μέσα του Απριλίου στο Ιράκ και αποτελεί πονοκέφαλο για τον συνασπισμό, καθώς μπορεί να ξεφύγουν από τα συστήματα C-RAM, που έχει εγκαταστήσει ο αμερικανικός στρατός για την προστασία των μελών του.

Για καμία από τις επιθέσεις αυτές δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης όμως ο τρόπος δράσης φέρει την υπογραφή των φιλοϊρανών οι οποίοι -στην Υεμένη για παράδειγμα- χρησιμοποιούν UAVs εναντίον σαουδαραβικών στόχων. Η Χασντ αλ Σάαμπι («Μονάδες λαϊκής κινητοποίησης»), συμμαχία φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που τυπικά έχει ενταχθεί στον τακτικό στρατό κι αποτελεί δύναμη που δεν μπορεί να παρακαμφθεί από κανέναν στο Ιράκ, εξαίρει συχνά τις επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, χωρίς πάντως να αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη γι’ αυτές.

 

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

8:46 πμ

Αιματηρό ξημέρωμα στη Γάζα με νέες ισραηλινές επιδρομές

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές