Ισραήλ: Νεκροί ο υπουργός Άμυνας και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Αίθουσα Σύνταξης

28 Φεβρουαρίου 2026, 7:41 μμ
Share

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Αμίρ Νασιρζαντέχ, και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Μοχάμεντ Πακπούρ, σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Τεχεράνης, δήλωσαν δύο πηγές με γνώση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στο πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός Channel12 μεταδίδει  ότι το Ισραήλ, από πληροφορίες που έχει από ανώνυμες πηγές, εκτιμά ότι στην ίδια επίθεση ο Χαμενεΐ “τουλάχιστον τραυματίστηκε”.

Το Channel 12 αναφέρει επίσης ότι οι σημερινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει “πολύ σημαντική ζημιά” στην ηγεσία του ιρανικού καθεστώτος και στους στρατιωτικούς διοικητές του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, οι επιθέσεις του στόχευσαν δεκάδες συναντήσεις Ιρανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Τεχεράνη.

“Η επίθεση σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Τεχεράνης, όπου ήταν συγκεντρωμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ιρανικής πολιτικής διεύθυνσης και διεύθυνσης ασφαλείας”, ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Ο στρατός “αξιολογεί αυτήν την ώρα τα αποτελέσματα της επίθεσης” και είναι σε “κατάσταση προετοιμασίας σε πολλά μέτωπα σε περίπτωση που η εκστρατεία επεκταθεί σε άλλα θέατρα” της επιχείρησης, προστίθεται στο κείμενο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονταν για την επίθεση αυτή “στο πλαίσιο ενός επιχειρησιακού σχεδίου που είχε αναπτυχθεί στη διάρκεια μηνών, στο κέντρο της οποίας ήταν μία προσπάθεια των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών να εντοπίσουν ένα παράθυρο δράσης μόλις οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του καθεστώτος συναντιόντουσαν”.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές