JUMBO: Οι δασμοί τινάζουν στον αέρα τον προγραμματισμό της

Νίκος Σακελλαρίου

15 Απριλίου 2025, 1:03 μμ
Share

Το νέο σκηνικό μεταβλητότητας και διαρκών σκαμπανευασμάτων στο παγκόσμιο εμπόριο, καθιστά πρακτικά αδύνατο τον αξιόπιστο προγραμματισμό κόστους και αποθεμάτων, ιδιαίτερα σε επιχειρηματικούς ομίλους με έντονη εξαγωγική ή εισαγωγική δραστηριότητα αναφέρει σε δελτίο τύπου η Jumbo.

Μοναδική -θετική προς το παρόν- συνέπεια των ευμετάβλητων συνθηκών της διεθνούς σκηνής είναι η ευνοϊκή εξέλιξη στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και η σημαντική μείωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Η διεθνής αναταραχή από το νέο δασμολογικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγεί -αναμφισβήτητα- το παγκόσμιο εμπόριο, σε μια νέα πρωτόγνωρη ισορροπία, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αβεβαιότητα για τις μεσοπρόθεσμες εξελίξεις.

Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τον Μάρτιο του 2025, καταγράφονται μειωμένες κατά -2% περίπου, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα (κυρίως λόγω της έντονης εποχικότητας των πωλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο αφού ο εορτασμός των Αποκριών φέτος ήταν στις 2 Μαρτίου αντί για 17 Μαρτίου πέρυσι).

Αντιθέτως, τα συνολικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2025, δείχνουν ότι οι πωλήσεις του Ομίλου, καταγράφονται αυξημένες κατά +8%, περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Επιπλέον, ο κύκλος εργασιών, κατά το πρώτο 15μερο του Απριλίου, δείχνει μια θετική εξισορρόπηση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων, μετά την προσωρινή ημερολογιακή αναστάτωση που προκάλεσαν, τον Μάρτιο, ο πρώιμες καταναλωτικές ανάγκες των Αποκριών 2025.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές