Κ. Ζέρβας: Πλήγμα για την Θεσσαλονίκη η ακύρωση της ΔΕΘ

Αίθουσα Σύνταξης

11 Αυγούστου 2020, 10:47 πμ
Share

«Η απόφαση ακύρωσης της 85ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία συνιστά αναμφίβολα ένα πλήγμα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή. Όταν, όμως, οι λόγοι που οδηγούν στη λήψη μιας τόσο βαριάς απόφασης έχουν να κάνουν με την προάσπιση της δημόσιας υγείας, οφείλουμε όλοι να σταθούμε με υπευθυνότητα», τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για την απόφαση ακύρωσης της 85ης ΔΕΘ.

«Οι ειδικοί επιστήμονες μίλησαν, η κυβέρνηση καθόρισε τα μέτρα και στο πλαίσιο αυτό η απόφαση ακύρωσης της φετινής διοργάνωσης και κατανοητή είναι και απολύτως σεβαστή», σημειώνει ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, παράλληλα τη θλίψη και την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην οικονομία της πόλης και ζητώντας ένα «στρατηγικό σχέδιο» για την επούλωση των «πληγών» ενόψει και της έλευσης του Πρωθυπουργού στην πόλη, τον επόμενο μήνα.

«Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να σχεδιαστούν κεντρικά από την κυβέρνηση ενεργές πολιτικές στήριξης του επιχειρείν αλλά και αντισταθμιστικές πολιτικές ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία», αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Ακριβώς αυτή είναι η προσδοκία μας από τον Πρωθυπουργό εν όψει της έλευσής του στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο: ένα στρατηγικό σχέδιο που θα επουλώνει τις οικονομικές πληγές και ταυτόχρονα ένα πακέτο λύσεων για το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών, που τείνει να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα».

Σημειώνει ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι μέσα σε λίγες ώρες από τη γνωστοποίηση της απόφασης για ακύρωση της ΔΕΘ προχώρησε σε σειρά επαφών με αξιωματούχους της κυβέρνησης, με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και με παραγωγικούς φορείς της πόλης, «καλώντας τους να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσα στο δύσκολο τοπίο που έχει διαμορφωθεί».

«Το στοίχημα είναι μεγάλο. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το κερδίσουμε», καταλήγει ο κ. Ζέρβας.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές