Καιρός: Παραμένει και σήμερα ο καύσωνας – Οι περιοχές με 40αρια και πότε υποχωρεί

Αίθουσα Σύνταξης

27 Ιουλίου 2025, 11:06 πμ
Share

Μία ακόμα ημέρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η σημερινή με τον καύσωνα να «χτυπά» αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Το θετικό ωστόσο είναι ότι κοπάζουν οι άνεμοι, γεγονός πολύ θετικό σε ότι αφορά τα  μέτωπα των πυρκαγιών τα οποία είναι σε εξέλιξη.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στην ανατολική χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 με 41 και στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα τους 40 με 41 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη τους 37 και στα νησιά του Ιονίου τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι-απόγευμα θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες 3 με 4 και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 με μικρή ενίσχυση το βράδυ έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και στα νησιά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά το πρωί 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 με μικρή ενίσχυση το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στα ανατολικά πρόκαιρα το πρωί έως 5 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ωστόσο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη χώρα τους 36 με 38 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Βαθμιαία τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα βόρεια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά και τα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές