Καμίνης: Θα ξεπεράσουν φέτος τα 5,5 εκατ. οι τουρίστες στην Αθήνα

Αίθουσα Σύνταξης

8 Οκτωβρίου 2018, 6:20 μμ
Share

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα αναμένεται να ξεπεράσει φέτος τα 5,5 εκατομμύρια, σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης, κάνοντας λόγο για ολική επαναφορά της πρωτεύουσας στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, που πιστοποιείται και από τον υπερδιπλασιασμό αριθμό αφίξεων.

Σε ομιλία του στο Travel Trade Athens, το οποίο πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά με στόχο την προώθηση της πρωτεύουσας ως ταξιδιωτικού προορισμού, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «από τη ζοφερή κατάσταση του 2012, όταν η πόλη, μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα οικονομικής ύφεσης και αρνητικής φήμης διεθνώς, κατρακύλησε σε ιστορικό ναδίρ στις αφίξεις επισκεπτών, φτάσαμε η Αθήνα να κατατάσσεται σήμερα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φετινό Travel Trade Athens, φιλοξενεί περισσότερα από 3.000 προεπιλεγμένα ραντεβού για το κλείσιμο συμφωνιών. Περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) κάθονται στο ίδιο τραπέζι με επαγγελματίες (suppliers) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική τουριστική αγορά, σε μια από τις κορυφαίες τουριστικές εκδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο.

Μιλώντας στη διοργάνωση, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, σημείωσε ότι «στο εννεάμηνο του 2018, οι επισκέπτες που έρχονται για City Breaks θα ανέλθουν σε 1,4 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2017» ενώ πρόσθεσε ότι οι επισκέπτες θα ανέλθουν σε 5,5 εκατομμύρια το 2018.

Επίσης, ο Refional Sales Manager (Greece) της Aegean, Στέφανος Σαδόπουλος, τόνισε ότι «η ανάδειξη της Αθήνας, ως ένα κομβικό σημείο στον διεθνή τουριστικό χάρτη, αποτελεί έναν από τους στόχους για τους οποίους έχουμε εργαστεί με συνέπεια στην AEGEAN. Το 2018, συνδέουμε την Ελληνική πρωτεύουσα με 81 προορισμούς εξωτερικού, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση της πόλης. Παράλληλα, συμμετέχουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με στόχο τη διεύρυνση των κοινών που απευθυνόμαστε και την ενίσχυση της δυναμικής των δράσεων που υλοποιούμε».

«Η Αθήνα θα επιμείνει και το επόμενο διάστημα να αυξήσει τους επισκέπτες που έρχονται για City Break» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, ενώ για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, «τρέχει» καμπάνια με τη συνεργασία ΕΟΤ και Aegean για την προβολή της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού για City Break στη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Το 6ο Travel Trade Athens 2018 διοργανώνεται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA).

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές