Καραμολέγκος: Οι απώλειες από τα καταστήματα και η ενίσχυση της δραστηριότητας στο εξωτερικό

Μαρία Μπακοπούλου

1 Σεπτεμβρίου 2020, 5:32 πμ
Share

Αρνητικές και θετικές είναι οι ειδήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα για την εισηγμένη, η οποία συνεχίζεται να μαστίζεται από τις επιδράσεις της υγειoνομικής κρίσης, όχι τόσο στη διάθεση των προϊόντων της στη λιανική, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, όσο στα καταστήματα της ίδιας της εταιρίας όπου αυτά πωλούνται.

Η… καταιγίδα του Covid, παρότι κανένα από αυτά τα καταστήματα της Καραμολέγκος δεν έκλεισε τους προηγούμενους μήνες, φαίνεται ότι χτύπησε και συνεχίζει να χτυπά τη θυγατρική της, τόσο λόγω φόβου του καταναλωτικού κοινού, όσο και λόγω έλλειψης ρευστότητας εξαιτίας της ανεργίας.

Την ίδια στιγμή, πηγές από την εταιρία επισημαίνουν ότι ένας σημαντικός παράγοντας για τη μείωση της κατανάλωσης, κυρίως καφέδων και ειδών σφολιάτας, είναι το γεγονός ότι πολλοί πελάτες εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι, περιορίζοντας αυτού του τύπου τις αγορές.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι ο τζίρος της θυγατρικής αναμένεται να ελαττωθεί κατά 20-25% περίπου και θα επηρεάσει γενικότερα τα μεγέθη του ομίλου στο τέλος του έτους.

Ωστόσο, οι θετικές ειδήσεις ήρθαν από το 2019, οπότε και η εταιρία κατέγραψε ενισχυμένες πωλήσεις κατά 10,4%, στα 88,5 εκατ. ευρώ, έναντι 80,2 εκατ. το 2018, και περιορισμό των καθαρών ζημιών, χωρίς όμως να λείπουν οι προβληματισμοί για τις δραστηριότητες του ομίλου τους για το 2020 και τους επόμενους μήνες.

Εξάλλου, σημαντικό στοιχείο που μπορεί να επιδράσει αρνητικά, σύμφωνα με την εισηγμένη, είναι ότι μπορεί να επηρεαστεί δυσμενώς μέσα στους επόμενους μήνες η ικανότητα των πελατών στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους και κατ’ επέκταση το ύψος των αναμενόμενων ζημιών πιστωτικού κινδύνου για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα.

Παρόλαυτα, η εταιρία επιμένει να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, με στόχαστρο την αγορά της Ρουμανίας, όπου τον τελευταίο καιρό αναδιοργανώνει το εκεί εμπορικό τμήμα, ενώ έχουν εκφραστεί θετικές απόψεις για ενίσχυση της δραστηριοποίησης εκτός της ρουμανικής πρωτεύουσας, αν και τα στελέχη βρίσκονται σε στάση αναμονής για τυχόν δεύτερο, πιο έντονο, κύμα κρουσμάτων Covid.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές