Απότομη πτώση για το Χρηματιστήριο σε λίγα λεπτά

Αίθουσα Σύνταξης

27 Ιουνίου 2022, 12:22 μμ
Share

Σε μόλις πέντε λεπτά η εικόνα στο χρηματιστήριο Αθηνών γύρισε τούμπα, καθώς από την πολλά υποσχόμενη κατάκτηση 845 μονάδων στην αρχή της συνεδρίασης, έφτασε τώρα να βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, με τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα να μην βοηθά.

Πιο διεξοδικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,25% στις 832,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,59 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης αυτή τη στιγμή, κινείται στις 395,78 μονάδες, καταγράφοντας μικρή άνοδο 0,12%.

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική έχει περιορίσει στο +2,17% και η Aegean βρίσκεται στο +2,37%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Eurobank και ΟΠΑΠ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Alpha Bank, Jumbo, Coca Cola, ΟΛΠ, Σαράντης, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ χάνει 2,77%, με τις ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Alpha BAnk, Motor Oil, Titan και Πειραιώς να ακολουθούν με μικρές απώλειες. Χωρις μεταβολή είναι η ΓΕΚ Τέρνα.

Oι traders, μετά τα ανοδικά ξεσπάσματα των προηγούμενων ημερών, βρίσκονται σε φάση κατοχύρωσης κερδών, με την αγορά να αναζητά τις στηρίξεις που θα την οδηγήσουν ξανά στο κερδοφόρο rebound, αλλά και στη διατήρηση πάνω από τις 850 μονάδες.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές