ΚΕΔΕ: Ζητά κυβερνητική στήριξη για την αποτροπή χρεοκοπιών των Δήμων

0 1

Οικονομική και αναπτυξιακή υποστήριξη, ώστε να σταματήσει η χρεοκοπία δήμων, ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Με αφορμή την είσοδο του δήμου Αχαρνών στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, ο κ. Πατούλης με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισημαίνει ότι «οι τεράστιες οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (…) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πολλούς από τους δήμους σε οικονομική κατάρρευση».

Υπογραμμίζει ακόμη, ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δήμων που θα αναγκαστούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγιάνσης.

Η συνέπεια αυτή θα έχει τεράστια επίπτωση, τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες όσο και ως προς τους εργαζόμενους των δήμων».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η αύξηση του αριθμού των δήμων που θα μπουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο αποθεματικό του λογαριασμού εξυγίανσης, ο οποίος στην παρούσα φάση διαθέτει μόλις 85 εκατ. ευρώ.

Ο λογαριασμός χρηματοδοτείται από το 4% της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων και ζητά να συνεισφέρει η κυβέρνηση, με ισόποσο κονδύλι, «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More