ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Άδικη η κατανομή βαρών και ωφελειών από το νέο ΕΝΦΙΑ

Ανδρέας Μαραθιάς

16 Μαρτίου 2022, 5:13 μμ
Share

“Ο νέος ΕΝΦΙΑ της ΝΔ αποτελεί μια συντηρητική επιλογή, όπως η πλειονότητα των φορολογικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, που παρέχει μεγάλες ελαφρύνσεις στους λίγους έχοντες και κατέχοντες και ψίχουλα στους πολλούς και πλέον αδύναμους”.

 
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι “Παρά τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής -πέραν των κυβερνητικών εξαγγελιών- για μικρή προσαύξηση φόρου στις περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ, η κριτική που έχουμε ασκήσει για τις κυβερνητικές επιλογές ισχύει στο ακέραιο”.

Καθώς “Οι διατάξεις για τους νέους συντελεστές ανά ζώνη, με ελάχιστες-μικρές μειώσεις στις ζώνες έως 2.000 ευρώ και πολλαπλάσιες στις ακριβότερες, σε συνδυασμό με την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου για περιουσίες άνω των 250.000 ευρώ, ισοπεδώνει την όποια προοδευτικότητα του συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι η ελάφρυνση των 350 εκατομμυρίων, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, να κατανέμεται εντελώς άδικα με πλέον ωφελημένους τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας”.

“Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση θα ανακοινώσει, όπως πληροφορούμαστε, κάποια μέτρα για τους πλέον ευάλωτους, όταν μέχρι τώρα κώφευε συστηματικά στις προτάσεις, που έγκαιρα διατυπώσαμε για εξάντληση του δημοσιονομικού χώρου, που προέκυψε μεταξύ άλλων και από την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων λόγω της ακρίβειας” υπογραμμίζει τέλος.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές