«Κόκκινα» δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ ρυθμίστηκαν το β’ εξάμηνο του 2019

Αίθουσα Σύνταξης

14 Φεβρουαρίου 2020, 10:05 πμ
Share

Σε απευθείας ρύθμιση με τις τράπεζες κατευθύνθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 περί τους 43.400 δανειολήπτες με δάνεια άνω των 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που προήλθαν από τις τράπεζες και όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή και τις πρωινές ανακοινώσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για το πρώτο εξάμηνο δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά αναλογικά υπολογίζουν ότι μπορεί να έχουν γίνει 80.000-100.000 ρυθμίσεις συνολικά στη διάρκεια του έτους. Οι πηγές αναφέρουν επίσης ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται πιο έντονα το τελευταίο διάστημα για ένταξη σε ρύθμιση. Όπως αναφέρουν επίσης υπάρχει διάθεση από κυβερνητικής πλευράς να «στριμωχθούν» τα funds τα οποία προσφέρουν καλές λύσεις σε σχέση με τις τράπεζες, αλλά δεν είναι ακόμα οργανωμένα. Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές υπάρχει δυσκολία επαφής με τους πελάτες / δανειολήπτες και είναι ενδεικτικό πώς ούτε το υπουργείο Οικονομικών έχει ακόμα τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των διαχειριστών.

«Αγοράζουν αρκετά χαμηλά κι έτσι έχουν περιθώριο να προσφέρουν καλή αναδιάρθρωση κούρεμα. Χαρακτηριστική περίπτωση δανείου 300.000 ευρώ που κουρεύτηκε στις 120.000 ευρώ. Δεν αρκούν, όμως, οι μεμονωμένες περιπτώσεις και γι’ αυτό θέλουμε συνολική εικόνα από τους διαχειριστές», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Επισημαίνεται επίσης πως υπάρχει πρόθεση να γίνει κίνηση από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος έτσι ώστε η PQH (εκκαθαριστής 17 τραπεζών μεταξύ των οποίων η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ευελιξίας που έχουν οι διαχειριστές, γιατί στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις στους δανειολήπτες που προσφέρουν τα funds.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές