“Ξεμπλοκάρονται” τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων ελεγχθέντων από το ΣΔΟΕ

Γιώργος Παλαιτσάκης

26 Ιουλίου 2018, 3:38 μμ
Share

Σκανδαλώδη ρύθμιση που προβλέπει την άρση των δεσμεύσεων των τραπεζικών λογαριασμών, του περιεχομένου των τραπεζικών θυρίδων και των περιουσιακών στοιχείων για χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ και διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει βαρύτατα αδικήματα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου περιλαμβάνει η τροπολογία Τσακαλώτου που κατατέθηκε το πρωί στη Βουλή.

Ευνοούμενοι της ρύθμισης αυτής είναι φορολογούμενοι των οποίων οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις μεταφέρθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. στην Α.Α.Δ.Ε. την περίοδο 2016-2017 αλλά, στην συνέχεια, δεν προτεραιοποιήθηκαν για ολοκλήρωση των ελέγχων από την Ανεξάρτητη Αρχή. Με άλλη διάταξη που περιελήφθη στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι θα θεωρούνται ιδιώνυμα ποινικά αδικήματα οι επιθέσεις σε εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους.

Αναλυτικά, με την τροπολογία Τσακαλώτου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Το μέτρο των δεσμεύσεων των τραπεζικών λογαριασμών, του περιεχομένου των θυρίδων και των περιουσιακών εν γένει στοιχείων, κινητών και ακινήτων θα επιβάλλεται πλέον από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε επείγουσες περιπτώσεις και μόνο εφόσον η εκτιμώμενη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Εκκρεμείς υποθέσεις δεσμεύσεων για τις οποίες έχει επιληφθεί η Α.Α.Δ.Ε. και δεν έχουν προτεραιοποιηθεί για έλεγχο περαιώνονται με άρση των δεσμεύσεων!

2. Η τέλεση των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361 και 361Α του Ποινικού Κώδικα σε βάρος υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεση της, συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.

3. Συμπληρώνονται και αντικαθίστανται διατάξεις του Τελωνειακού Κώδικα (ν.2960/2001), στα εξής σημεία:
α. Δίνεται ευρύτερος ορισμός της έννοιας «ηλεκτρικά θερμαινόμενο προϊόν καπνού».
β. Οι ειδικές απαλλαγές βιομηχανοποιημένων καπνών της περ. ε’ της παρ. 1 του άρθρου 102 του ανωτέρω Κώδικα (απαλλαγή από Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κ.λπ. των βιομηχανοποιημένων καπνών που διατίθενται στο εργατοτεχνικό προσωπικό των καπνοβιομηχανιών) εφαρμόζονται (από 1.3.2018) αναλόγως και για το μείγμα καπνού που περιέχεται στο ηλεκτρικά θερμαινόμενο προϊόν καπνού.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές