Την διαβεβαίωση ότι οι δεσμεύσεις που θα αναλάβει ως επόμενη κυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία, θα διαμορφωθούν μετά από συζήτηση και συνεννόηση με την κοινωνία, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο χώρο της διανομής φαγητού, σε σούπερ – μάρκετ και εταιρίες φύλαξης.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε προσωπικά πως δεν πρόκειται να υποσχεθεί στους εργαζόμενους την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως έταξε η σημερινή κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα δούνε στην τσέπη τους περισσότερα χρήματα μέσω της μείωσης της φορολογίας των φυσικών προσώπων που θα επιχειρήσει.
Επίσης, χαρακτήρισε την κατάσταση στην αγορά εργασίας στο χώρο της διανομής φαγητού ως «εξαιρετικά προβληματική» τονίζοντας ότι: «υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που προσλαμβάνονται για τετράωρη απασχόληση και καταλήγουν να δουλεύουν οκτάωρα ή και συχνά δωδεκάωρα. Άνθρωποι που απολύονται μια ημέρα πριν κλείσουν τον ένα χρόνο απασχόλησης για να γλυτώσει κάποιος εργοδότης την αποζημίωση την οποία οφείλει.
Άνθρωποι που δεν παίρνουν το μισθό τους, αλλά λαμβάνουν “έναντι”, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν φόρο γιατί δηλώνεται κανονικά το εισόδημά τους. Εργαζόμενες μητέρες που επιστρέφουν στη δουλειά τους, αφότου γεννήσουν και διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση σε μειωμένη εργασία όπως ορίζει ο νόμος».





































