fbpx

Κυβέρνηση-κακοκαιρία: Μητσοτάκης και Στυλιανίδης παίζουν με τη νοημοσύνη μας

0 343

«Πιστεύουμε πως το κράτος πρέπει πρωτίστως να μπορεί να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες» έγραφε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2019 στο twitter, «μεθυσμένος» ακόμα από το νέκταρ της ανάληψης της εξουσίας, με αφορμή τις παρεμβάσεις του για ένα «πιο λιτό και αποτελεσματικό κράτος». Δυο χρόνια αργότερα και ο πλέον ευμενώς διακείμενος στην κυβέρνηση πολίτης καταλαβαίνει ότι αυτά που έλεγε τότε ο πρωθυπουργός σήμερα μοιάζουν… μπαρούφες! Γιατί όχι μόνο το «αποτελεσματικό» αλλά και το… σκέτο κράτος πάει περίπατο κάθε φορά που ο… Θεός κάνει τα δικά του, και στέλνει βροχές το φθινόπωρο, χιόνια τον χειμώνα και ζέστη το καλοκαίρι…

Κράτος δεν υπήρχε στο 1o σχολικό συγκρότημα της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου οι εκπαιδευτικοί έκαναν γέφυρα με τα θρανία για να βγουν τα παιδιά από τις τάξεις. Κράτος δεν υπήρχε κάτω από τη γέφυρα της Ποσειδώνος, όπου οι επιβάτες πιάστηκαν χέρι χέρι για να απεγκλωβιστούν από το… ναυαγισμένο λεωφορείο. Κράτος δεν υπήρχε στον Κολωνό, όπου πλημμύρισαν σπίτια, δίπλα στον χώρο που έκαναν σώου Μενδώνη και Μπακογιάννης προ μηνών για την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών. Και βέβαια κράτος δεν υπήρχε σε όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες που απλά έκλεισαν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που απλά δεν πραγματοποιούσαν δρομολόγια για ώρες.

Είδαν προετοιμασία και αποτελεσματικότητα…

Κι όμως, για πολλοστή φορά, οι αρμόδιοι είδαν ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά! Κι αν κάποιος απουσίαζε από τη χώρα και άκουγε τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη στην πρώτη έκτακτη ενημέρωση θα πίστευε ότι η χθεσινή ημέρα ήταν σαν όλες τις άλλες, με τον κόσμο να πηγαίνει στις δουλειές του, να κυκλοφορεί στους δρόμους, να ψωνίζει στα καταστήματα. «Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα. Τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα, δηλαδή αστυνομία, πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις και φυσικά Τοπική Αυτοδιοίκηση, λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού». Αυτά είπε ο κ. Στυλιανίδης, ότι με όλες όλες τις δυνάμεις της χώρας ενεργοποιημένες και με ένα προετοιμασμένο μηχανισμό αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κινδύνευσαν παιδιά σε σχολεία, άνθρωποι στα σπίτια τους, κατέρρευσαν οι μετακινήσεις και αποδιοργανώθηκε το σύμπαν.

Για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη απουσιάζει η αυτοκριτική, η αναγνώριση των λαθών και η διάθεση για πλήρη ενημέρωση των πολιτών. Αντίθετα περισσεύει η αλαζονεία, η ευθυνοφοβία και η πρόθεση κρυψίματος πίσω από τα χαρακτηριστικά των φαινομένων, που είναι «πολύ επικίνδυνα», «σφοδρά», «ασύμμετρα» κλπ.

Για ακόμα μια φορά το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο κ. Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να σπρώξει την τύχη του στα όρια της.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More