Κυβερνητικά πυρά κατά της Ελληνικής Λύσης για τη ψήφο των αποδήμων

Ανδρέας Μαραθιάς

17 Ιουλίου 2023, 2:30 μμ
Share

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνει ο Κυριάκος Βελόπουλος επειδή προανήγγειλε πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την άρση περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τη στάση της Ελληνικής Λύσης, καθώς την ίδια ακριβώς διάταξη με την ίδια διατύπωση την είχε στηρίξει πριν από 1,5 χρόνο. Χαρακτήρισε αστείες τις δικαιολογίες για τη μη στήριξη του νομοσχεδίου και σχολίασε πως προέρχονται από ένα κόμμα που προσέρχεται στο δημόσιο διάλογο ως “ιεροκήρυκας του πατριωτισμού”.

“Δε θέλω να πιστέψω ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του κόμματος αυτού στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στους κατοίκους του εξωτερικού. Γιατί αν έτσι αντιλαμβάνεται κανείς τον πατριωτισμό όπως τον αντιλαμβάνονται στην Ελληνική Λύση, μιλάμε για μια άλλη συζήτηση” τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης και εξέφρασε την ελπίδα πως τελικά το κόμμα του κ. Βελόπουλου θα επανεξετάσει τη στάση του.

 
Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, με το επιχείρημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης “μεθοδεύει συνομιλίες με την Τουρκία στη βάση “εθνικών υποχωρήσεων”.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως ένα κόμμα που θέλει να έρθει ξανά στο προσκήνιο ως μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν μπορεί να μην ψηφίσει ένα νομοσχέδιο με ακριβώς την ίδια διατύπωση με εκείνο που ψήφισε πριν από 1,5 χρόνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν “ποντάρει” σε κανένα κόμμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου, ωστόσο επαναφέροντας ακριβώς την ίδια διάταξη, θεωρούσε ότι είναι ένα “στοίχημα αξιοπιστίας” να στηριχθεί από τα δύο κόμματα που την είχαν ήδη ψηφίσει. Να σημειωθεί ότι υπερ του νομοσχεδίου τάσσεται η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εξακολουθούν να διατυπώνουν επιφυλάξεις και προβληματισμούς, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προτείνει παράλληλα και την καθιέρωση της επιστολικής ψήφους για τους ψηφοφόρους εντός Ελλάδας. 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές