Λιανεμπόριο: Μειώθηκαν 2,2% οι πωλήσεις τον Οκτώβριο

Αίθουσα Σύνταξης

2 Ιανουαρίου 2023, 2:05 μμ
Share

Ο όγκος των πωλήσεων στο χώρο του λιανεμπορίου σημείωσε πτώση της τάξης του 2,2% τον μήνα Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε σύγκριση πάντα με τον όγκο πωλήσεων τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Σε σχέση με το μήνα Σεπτέμβριο του 2022 η μείωση ήταν της τάξης του 0,5%, ενώ ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση της τάξης του 0,8% σε σχέση με το αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου του 2022.

Μείωση του όγκου των πωλήσεων εμφάνισαν οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων κατά 6,8%, τα τρόφιμα, τα ποτά και ο καπνός κατά 6,5%, τα πολυκαταστήματα κατά 4,8%, τα καύσιμα και τα λιπαντικά τον αυτοκινήτων κατά 2,3%, τα φαρμακευτικά και τα καλλυντικά προϊόντα κατά 1,5%. Από τον γενικό κανόνα της μείωσης του όγκου πωλήσεων ξέφυγαν τα χαρτικά είδη και τα βιβλία με αύξηση σε ποσοστό της τάξεως του 8,7% και ο οικιακός εξοπλισμός, τα ηλεκτρικά είδη και τα έπιπλα με ποσοστό αύξησης της τάξεως του 7,7%. Το κομμάτι της ένδυσης και υπόδησης παρέμεινα σε αμετάβλητα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου εργασιών σε τρέχουσες τιμές παρουσίασε σύμφωνα με τα στοιχεία αύξηση για τον μήνα Οκτώβριο του 2022 στο επίπεδο του 8% σε σύγκριση πάντα με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου του 2021 και σε σχέση με το δείκτη του Σεπτεμβρίου του 2022 παρουσίασε μια αύξηση της τάξεως του 0,9%. Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης παρουσίασε για το μήνα Οκτώβριο του 2022 αύξηση της τάξεως του 0,4% σε σχέση με το μήνα Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές