Μαγιορκίνης: Σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο που δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω

Αίθουσα Σύνταξης

13 Φεβρουαρίου 2022, 11:35 πμ
Share

Οι σκληροί δείκτες εμφανίζουν πτωτική τάση.

Την εκτίμηση πως λιγότερο από το 50% των ανθρώπων φορούν πια μάσκα στον εξωτερικό χώρο έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής τόνισε πως «σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο όπου δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω, ωστόσο για τους ανεμβολίαστους και όσους είναι ευπαθείς ομάδες  θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται το μέτρο.

«Παραμένουμε  αυτή την περίοδο στη σύσταση ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πολύ σημαντική η χρήση της μάσκας στις ευπαθείς ομάδε. Πάντως ως επιτροπή θα το επανεξετάσουμε το μέτρο της μάσκας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα μέτρα στους εμβολιασμένους, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως θα πρέπει να αποσυρθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Η ανισότητα στα διάφορα νοσοκομεία δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο και δεν εξαρτάται μόνο από τις δομές, αλλά και από το ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε ο καθηγητής τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει παγκοσμίως.

Καλύτερη η κατάσταση στους σκληρούς δείκτες

Οι σκληροί δείκτες φαίνεται πως πέφτουν, ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα πέσει άμεσα.

Το σίγουρο είναι πάντως πως για τους επόμενους 1-2 μήνες θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία και σε μία καλυτέρευση της κατάστασης, κατέληξε.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές