Μαξίμου: Πανικός από το «διπλό φιάσκο» σε Βερολίνο και μεταναστευτικό

Αίθουσα Σύνταξης

15 Ιανουαρίου 2020, 1:47 μμ
Share

Πανικός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από το «διπλό φιάσκο» με την εξαίρεση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, αλλά και το  μεταναστευτικό. Αναμένεται ρελάνς Μητσοτάκη με το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το μεταναστευτικό ζήτημα αποτέλεσε την αφορμή για τον πρώτο μίνι κυριολεκτικά ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ είχε προηγηθεί η πρώτη παραίτηση και αντικατάσταση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη λόγω ψευδούς βιογραφικού σε ότι αφορά τους τίτλους σπουδών που κατείχε.

Και πρόκειται ουσιαστικά για ανασχηματισμό αφού επανασυστάθηκε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την νέα ονομασία «Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου» και μετακινήσεις δύο υπουργών. Καθώς υπουργός τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης και αναπληρωτής ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μετά το «διπλό φιάσκο», με την εξαίρεση της Ελλάδας από τη Διεθνή Διάσκεψη για το Λιβυκό στο Βερολίνο και την ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αναμένεται ρελάνς του πρωθυπουργού με την ανακοίνωση του ονόματος που προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ίσως κι απόψε!

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ακύρωσε το απογευματινό ραντεβού στο Μαξίμου με εκπροσώπους του ομίλου Λάτση και αναμενόταν σύμφωνα επίσης με πληροφορίες συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μετά την ορκωμοσία της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Α.Μ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές