fbpx

Μαρινάκης κατά…”Μπάρακ Ομπάμα”

0 244

Στο στόχαστρο του συγκροτήματος Μαρινακη βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προκαλώντας ποικίλα σχόλια αναφορικά με τη σχέση πλέον του μεγαλοεφοπλιστή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μετά τις σοβαρές αποκαλύψεις στην υπόθεση των υποκλοπών το Βήμα της Κυριακής εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον “πρωτοφανή στρατό τουλάχιστον 150-160 αστυνομικών” που απασχολούνται στην προσωπική φρουρά του.

Το ρεπορτάζ, της εφημερίδας κάνει λόγο για αριθμούς στη φρουρά του κ. Θεοδωρικάκου που “προκαλούν ίλιγγο” και ότι “στο γραφείο του υπουργού για διάφορες εργασίες και ως συνοδοί ασφαλείας στις μετακινήσεις του απασχολούνται 55 (!) συνολικά αστυνομικοί, από τους οποίους οι 15 είναι αυτοί που έχουν αφαιρεθεί από τη ΔΙΑΣ, και οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να συμμετέχουν σε πεζές περιπολίες για την προστασία των πολιτών”.

“Σε μια επίδειξη ασφαλείας που ενισχύεται από… τέσσερα-πέντε οχήματα (τζιπ μεγάλου κυβισμού) συνοδείας σε… ατελείωτες αυτοκινητοπομπές, μπροστά στις οποίες, όπως λένε αστυνομικοί, ωχριά η φρούρηση του προέδρου των ΗΠΑ. Είναι “κοινό μυστικό” μεταξύ των αστυνομικών ότι για αυτόν τον λόγο ο υπουργός είχε το προσωνύμιο “Μπαράκ Ομπάμα” αναφέρει με νόημα το δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου και τονίζει ότι εκτός από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Αττική, φρουρείται και η εξοχική κατοικία του στη Λακωνία.

Επικαλούμενο μάλιστα επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Λ. Κατεχάκη τον περασμένο Οκτώβριο, “έξι αστυνομικοί φυλάνε σε 24ωρη βάση την (άδεια ετούτη την περίοδο) εξοχική κατοικία του κ. Θεοδωρικάκου στη Μάνη”.

Σημειώνει ακόμη ότι “στις κατοικίες στην Αττική και στη Λακωνία και στο γραφείο του κ. Θεοδωρικάκου απασχολούνται συνολικά 103 άτομα, από τους οποίους περίπου 45 είναι από τα ΜΑΤ, 40 από την Ασφάλεια Αττικής και από άλλες υπηρεσίες, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για την προσπάθεια επανεκλογής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για “πλήρη επικοινωνιακή εκμετάλλευση της παρουσίας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με συνεχή δελτία Τύπου αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμισης με την ιδιοποίηση κάθε επιτυχίας της ΕΛ.ΑΣ”.

Μάλιστα αναφέρει ότι ο κ. Θεοδωρικάκος “αποσύρεται” όταν υπάρχουν δραματικά λάθη όπως αυτό που κόστισε τη ζωή στον 16χρονο Ρομά” στη Θεσσαλονίκη και κάνει νύξεις σχετικά με “επαφές και διαύλους προσωπικών συνεννοήσεων με ιδιώτες και πρώην στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.” του κ. Θεοδωρικάκου.

“Ο κ. Θεοδωρικάκος φέρεται να έχει δημιουργήσει συνεχείς επαφές και διαύλους προσωπικών συνεννοήσεων με ιδιώτες και πρώην στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Με τους πρώτους, λόγω των γνωριμιών τους με ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων κ.λπ., να στεγάζουν πολιτικές συγκεντρώσεις σε καταστήματα της περιφέρειάς του και να υπόσχονται ψήφους από ομάδες πολιτών όπως αυτών με καταγωγή από τη Νότια Πελοπόννησο και άλλων”, αναφέρει χαρακτηριστικά η κυριακάτικη εφημερίδα και προσθέτει “Και με τους πρώην αστυνομικούς να υπόσχονται μέσω και των πολιτικών γνωριμιών τους εκλογική ενίσχυση του κ. Θεοδωρικάκου, και να επιδιώκουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων στελεχών των αρχών ασφαλείας – στις επόμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. – να προωθήσουν πρόσωπα που έχουν συσχετισθεί προ μερικών ετών με συστήματα διαφθοράς στα σώματα ασφαλείας”.

Η απάντηση του υπουργείου

«Τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα, για αυτό και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού είναι ο αντίστοιχος με των προκατόχων του», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσίευμα για το σχέδιο ασφάλειας του υπουργού, ενώ επισημαίνει ότι το δημοσίευμα δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που αναπαράγεται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου -σχετικά με το σχέδιο ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι:

Πρώτον, η ευθύνη προστασίας και φύλαξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη – όπως και κάθε φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου – ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις με βάση επιχειρησιακά κριτήρια, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.

Δεύτερον, τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα, για αυτό και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού είναι ο αντίστοιχος με των προκατόχων του.

Τρίτον, αναβαθμίστηκαν σε αυτό το επίπεδο μετά την πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας κινδύνεψε ο αστυνομικός φρουρός, και τις απειλές που ακολούθησαν με προκήρυξη μέσω διαδικτύου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών».

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More