Μαρτίνς: «Όνειρο μας ένας ευρωπαϊκός τίτλος»

Αίθουσα Σύνταξης

20 Ιουλίου 2020, 7:03 πμ
Share

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega παραχώρησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, στην οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «μας αξίζει ένας ευρωπαϊκός τίτλος».

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Super League οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ (26/07) και θ΄ ακολουθήσει η ρεβάνς των «16» του Europa League με την Γουλβς επί αγγλικού εδάφους.

«Ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι το όνειρό μας. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό. Θα έχουμε αποφασιστικότητα και αφοσίωση στον αγωνιστικό χώρο. Στον Ολυμπιακό αξίζει ένας ευρωπαϊκός τίτλος», , είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Τα όνειρα υπάρχουν για να γίνονται πραγματικότητα. Θα παλέψουμε γι’ αυτό», ενώ για το ενδεχόμενο να βρεθεί στο δρόμο της ελληνικής ομάδας μία εκ των Σεβίλλη ή Ρόμα, ο Μαρτίνς είπε: «Πρώτα υπάρχει η Γουλβς και μετά βλέπουμε. Αν την αποκλείσουμε, όλα είναι πιθανά».

Για τον Μαρτίνς, ξεχωριστό ρόλο έπαιξε η μετάβαση στις δύο σεζόν. «Κερδίσαμε πολλά πέρσι. Εξελίξαμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Αλλάξαμε τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός. Μας υποστήριξε ο κόσμος. Ανακτήσαμε το κύρος μας κι αυτό οφείλεται σε εμάς.

Έχουμε πολλούς παίκτες σε νεαρή ηλικία. Θέλαμε την ιστορία της ομάδας, γι’ αυτό είχαμε παίκτες όπως ο Αβραάμ και ο Τοροσίδης. Με τους πιο έμπειρους παίκτες, βοηθήσαμε τους νέους όπως ήταν ο Τσιμίκας.».

Για το μυστικό του Ολυμπιακού σχολίασε: «Σήμερα η ομάδα μας είναι οικογένεια. Είναι η καλύτερη ομάδα με την οποία έχω δουλέψει. Τόσο ως προπονητής όσο και ως παίκτης. Έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα και αυτό είναι μοναδικό.»

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στις εκπλήξεις από πλευράς ποδοσφαιριστών. «Ο Τσιμίκας, ο Μπα, ο Σισέ ήταν ευχάριστες εκπλήξεις. Ο Καμαρά απογειώθηκε.. Βελτιώνεται συνεχώς, ματς με ματς», ενώ δεν παρέλειψε ν΄ αναφερθεί και στον Ανδρέα Μπουχαλάκη: «Έχει μεγάλη καρδιά και αγάπη για τον Ολυμπιακό, παρότι τον κριτικάρουν εδώ στο Καραϊσκάκη.»

Στη συνέχεια, στάθηκε στους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού: «Όταν ήρθα, είχαμε λίγους Έλληνες. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους καλύτερους. Πολλές λεπτομέρειες θα τις αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες. Θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει.»

Για τον Μαρτίνς, το ματς στο Βόλο και το 0-0, ήταν κομβικό για τη συνέχεια. Έδωσε μάλιστα την εξήγησή του γι’ αυτό. «Μετά τον Βόλο άλλαξαν πολλά. Υπήρξε μια στιγμή που ο πρόεδρος πάτησε πόδι και είπε αρκετά.

Δεν ζητούσαμε βοήθεια, αλλά έναν καθαρό αγώνα. Ο πρόεδρος έστειλε αυτό το μήνυμα σε όλους. Εμάς μας έκανε πιο δυνατούς αυτό. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι από όλους. Ήταν και για τους υπόλοιπους, αλλά και για εμάς αυτό το μήνυμα.»

Όταν του ζητήθηκε να θυμηθεί τις πιο δύσκολες στιγμές του στη διάρκεια της σεζόν τόνισε: «Το ματς με τον Βόλο και το παιχνίδι στην Τούμπα ήταν οι πιο δύσκολες.»

Εξήγησε ακόμη γιατί χρησιμοποιεί πολύ το σύστημα 4-3-3 το τελευταίο διάστημα. «Είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης του Καμαρά ως οκτάρι και δεκάρι. Είναι συνεπείς οι Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε, σε οργάνωση, αλλά και άμυνα. Έτσι πάμε στο 4-3-3. Σε λίγους μήνες που θα αλλάξει η ομάδα, μπορεί να αλλάξει και το σύστημα, θα το δούμε…».

Δεν έκρυψε την επιθυμία του να μην φύγει κανένας ποδοσφαιριστής την επόμενη σεζόν, αν και γνωρίζει πως κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο: «Θα ήθελα το 95% της ομάδας να μείνει ως έχει. Δεν θα ήθελα να χάσω κάποιους που αποτελούν τα θεμέλια της ομάδας. Δεν θέλω να χάσω τον Ελ Αραμπί, τον Βαλμπουενά, κανέναν από τους μέσους, ούτε τους αμυντικούς μας που έχουν παίξει φοβερά. Δεν θα ήθελα να χάσω κανέναν.».

Δεν έδειξε να φοβάται πως η ομάδα του λόγω των πανηγυρισμών από την κατάκτηση του τίτλου μπορεί να χαλαρώσει στη συνέχεια: «Το Κύπελλο Ελλάδας είναι διοργάνωση που πρέπει να σεβόμαστε και θέλουμε όλους τους τίτλους. Και το Europa League μας ενδιαφέρει. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι και ξέρουν τι περιμένουμε. Κανείς δεν θα χαλαρώσει», παραδέχθηκε ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις ξεχωριστές στιγμές του στο λιμάνι:

«Στο Λονδίνο ένιωσα πραγματικός Έλληνας. Ήταν απίστευτο. Όπως και όταν παίξαμε εδώ με τη Μίλαν. Πιστεύω θα έχουμε και άλλες πολλές καλές στιγμές. Με λυπεί που δεν έχουμε τον κόσμο μας. Αυτό αφαιρεί τη δόξα όσων καταφέραμε φέτος.»

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές