fbpx

Μαξίμου για “ρουκέτα” Καραμανλή: Μετά την αρχική ενόχληση, το… παίζουν αδιάφοροι

0 136

Μεγάλος είναι ο εκνευρισμός στο Μαξίμου μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς τόνισε ότι “διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο”, σημειώνοντας ότι “το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα”.

“Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο” ανέφερε επίσης και επισήμανε “Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”.

Η πρώτη αντίδραση από το Μαξίμου ήταν μάλλον αμήχανη και σε απολογητική με πηγές προφανώς ενοχλημένες από τα λεγόμενά του πρώην πρωθυπουργού να λένε “Aπό την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής. Γι΄ αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών”

Πηγές Καραμανλή: Είπε τα αυτονόητα

Σήμερα το πρωί, ήρθε και η έμμεση απάντηση του Κώστα Καραμανλή μέσω συνεργατών του, χωρίς ωστόσο καμία διάθεση αναδίπλωσης αφού ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτονόητα πράγματα. “Καλούν την επαύριο της ομιλίας του στην Κρήτη, τον οποιονδήποτε, να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Θα αντιληφθεί λοιπόν πως δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτονόητα πράγματα, ώστε ο δημόσιος βίος να μην δηλητηριάζεται από φήμες και σκιές” ήταν το σχόλιο των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει την ενόχληση Μαξίμου και για να πέσουν οι τόνοι ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν εκτόξευσε καμία αιχμή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η ομιλία του Κ. Καραμανλή “κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινείται η κυβέρνηση”.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου είπε “Κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρχε στη χθεσινή τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την παρέμβασή του θα δει ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είπε ότι θέλει να υπάρξει απόλυτη διαλεύκανση, άπλετο φως και καμία σκιά. Από την άλλη, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη για την υπόθεση αυτή. Είναι αυτονόητο ότι μέσα από τις διαδικασίες που ήδη έχουμε δρομολογήσει θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να φτάσουμε στο “τι έγινε” και να πάρουμε απαντήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση του ζητήματος”.

Μάλιστα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είπε “είδα μια απελπισμένη προσπάθεια να δουν μέσα από το δικό τους παραμορφωτικό φακό τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, είναι οι ίδιοι κύκλοι που του επιφύλασσαν την γνωστή κριτική όλο το προηγούμενο διάστημα”. Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε καμία απάντηση για τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με την προστασία του απορρήτου ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής για αντιδημοκρατικές πρακτικές και παράνομες ενέργειες.

Την παρέμβαση Καραμανλή σχολίασε πάντως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter “Tο μέτωπο Τσίπρα-Καραμανλικών το πλήρωσε ακριβά η χώρα. Πάρα πολλοί πολίτες μου τηλεφωνούν ανήσυχοι. Τους καθησυχάζω. Η ιστορία αυτή δεν πρόκειται να επαναληφθεί ούτε ως φάρσα”!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More