Μetro ΑΕΒΕ: Σχεδιάζει επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ για το 2020 – Η πορεία μετά το σάλο με το εσωτερικό σημείωμα

Μαρία Μπακοπούλου

30 Οκτωβρίου 2019, 7:00 πμ
Share

Με κέρδη και αύξηση στις πωλήσεις κατά 5% ‘’τρέχει για την παρούσα χρονιά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ MetroΑΕΒΕ, λίγους μήνες μετά το ‘’εσωτερικό σημείωμα’’ στα MyMarketπου είχε θορυβήσει την εταιρία, αλλά και την αγορά.

Ήταν Μάρτιος του 2019, όταν η δημοσιοποίηση ενός εσωτερικού σημειώματος μιας περιφερειακής διευθύντριας σχετικά με τη συμπεριφορά των εργαζομένων σε καταστήματα MyMarketοδήγησε σε αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός και εκτός εταιρίας.

Τότε είχε προκληθεί μια σχετική αναστάτωση στην εταιρία, που είχε οδηγήσει σε παραιτήσεις και αποχωρήσεις, όμως φαίνεται πως οι επόμενοι μήνες προχωρούν με μια σταθερή πορεία, που φέρνει ανάπτυξη δικτύου, αλλά και εξάπλωση εκτός χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη νέα χρόνια αναμένεται να ανοίξουν αρκετά νέα καταστήματα, ενώ θα αρχίσει και η επέκταση του κέντρου διανομής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης κατά 20.000 τμ.

Ορόσημο, εξάλλου, στην εξέλιξη της εταιρίας είναι το γεγονός ότι στην αρχή του 2020 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο κατάστημά της εκτός Ελλάδας, ένα Cash and Carry στη Λεμεσό, μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από το 2016 έως και το τέλος του 2018 η Metro AEBE εγκαινίασε 18 νέα καταστήματα, 15 My market και 3 Metro Cash & Carry, ανακαίνισε περισσότερα από 120 σημεία πώλησης και ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό του στόλου των ιδιόκτητων φορτηγών της, έτσι ώστε να πληρούν τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, η εταιρία επένδυσε σημαντικά σε καινοτόμες λύσεις περιβαλλοντικής & ενεργειακής διαχείρισης που εξισορροπούν την παραγωγή και τους φυσικούς πόρους επιτυγχάνοντας έτσι έως και 30% εξοικονόμηση επί της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού ανά κατάστημα.

 
 

 
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές