Moody’s: Πιστωτικά θετική η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Αίθουσα Σύνταξης

3 Ιουλίου 2017, 8:08 πμ
Share

Θετικά αποτιμά τη συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής η Moody’s. Όπως σημειώνει, η κίνηση αυτή είναι «πιστωτικά θετική» (credit positive), γιατί η τράπεζα θα λάβει 718,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αυξήσουν τον δείκτη κεφαλαίων CET1 κατά περίπου 110 μονάδες βάσης και θα μειώσουν την εξάρτηση από τον ELA.

Όπως αναφέρεται, η Εθνική προωθεί ενεργητικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να επικεντρωθεί στις εγχώριες τραπεζικές δραστηριότητες.
Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής έρχεται μετά από μια σειρά κινήσεων απομόχλευσης του ισολογισμού, μεταξύ αυτών η πώληση της δραστηριότητας στη Βουλγαρία, η οποία βελτίωσε τον δείκτη CET 1 κατά 100 μονάδες βάσης.

Οι δύο παραπάνω πωλήσεις θα αυξήσουν τον pro forma CET1 σε περίπου 18,1%, το υψηλότερο απ’ όλους τους ανταγωνιστές στην εγχώρια αγορά, έναντι 16% που καταγράφηκε με βάση τα στοιχεία Μαρτίου.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι τα μέτρα που ελήφθησαν αντιμετωπίζουν ορισμένες βασικές προκλήσεις. Η Moody’s αναμένει ότι η Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα ξεπληρώσει τον ELA εντός των επόμενων 12-18 μηνών, διαδικασία που στηρίζεται στις πωλήσεις ενεργητικού και στην επιστροφή περισσότερων καταθέσεων καθώς η εμπιστοσύνη θα βελτιώνεται εξαιτίας και της ήπιας οικονομικής ανάπτυξης το 2017-2018.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές