fbpx

Νέο ηχηρό παρών Καραμανλή: Τα μηνύματα της Λάρισας

0 115

Η νέα δημόσια εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή είχε και συμβολισμούς αλλά και ουσία. Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφτηκε το διήμερο τη Λάρισα, συνάντησε παλιούς καλούς φίλους και βρέθηκε στο επίκεντρο της παρουσίασης του βιβλίου του Μ. Κοττάκη -όπως ήταν λογικό αφού τιτλοφορείται «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή»- γνωρίζοντας την αποθέωση από εκατοντάδες υποστηρικτές του και στέλνοντας εκ νέου μηνύματα στο Μαξίμου, ακόμα και με ένα νεύμα του.

Το νεύμα ήταν αυτό της συγκατάβασης προς τον συγγραφέα όταν στην παρέμβαση του για το βιβλίο αναφέρθηκε στις υποκλοπές και ζήτησε την άδεια του πρώην πρωθυπουργού για να «σπάσει» μια αποστροφή από την κατ’ ιδία συζήτηση τους: «Εμένα με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες» ήταν η «θανατηφόρα» ατάκα Καραμανλή δια στόματος Κοττάκη, που εντάχθηκε στο κομμάτι της ομιλίας του δημοσιογράφου που αφορούσε στη «Σχολή Καραμανλή», τη Σχολή «που βάζει την πατρίδα πάνω από τις πρεσβείες, την Σχολή που δεν παρακολουθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους για να μαθαίνει τα μυστικά τους, συνήθως αυτοί την παρακολουθούν»…

Μια ακόμα εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στέλνει πολλά μηνύματα προς το Μαξίμου. Κατ’ αρχάς καταγράφεται το «είμαι εδώ» του Κώστα Καραμανλή, την ώρα που οι «γραμμιτζήδες» του κυβερνητικού ρεπορτάζ τον έχουν βγάλει στην… αποστρατεία πριν καν εκδηλώσει την πρόθεση του. Ευσεβείς πόθοι, προφανώς, κάποιων που έδιναν και δίνουν τη διαρροή στις δημοσιογραφάρες. Ένα από τα πολλά «φάουλ» Μητσοτάκη προς τον Καραμανλή, που αθροιστικά προκάλεσαν το ρήγμα στις σχέσεις τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός, λοιπόν, υπενθυμίζει διαρκώς στον σημερινό ένοικο του Μαξίμου πως ο ίδιος βλέπει, ακούει και μαθαίνει. Μέχρι πρότινος ακόμα και οι πολύ στενοί συνεργάτες του έλεγαν πως «όπου θεωρεί πως επιβάλλεται θα παρεμβαίνει», όμως με την προ ωρών παρουσία στη Λάρισα φαίνεται πως έχει προσπεράσει εδώ και καιρό αυτό το σημείο. Και το πιο σωστό στις διατυπώσεις των συνεργατών είναι «όταν θεωρήσει πως επιβάλλεται, θα αναλάβει δράση».

Ο Κ. Καραμανλής έκανε επίδειξη δύναμης στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, προκαλώντας τρόμο στη μητσοτακέικο! Επίτρεψε να οργανωθεί ένα διήμερο -στο παρελθόν έχει σταματήσει κατ’ επανάληψη αντίστοιχες διοργανώσεις- με διάφορες εκδηλώσεις κι εκείνον πρωταγωνιστή με αποκορύφωμα την παρουσίαση του βιβλίου. Πέραν της κεντρικής για το βιβλίο όπου έγινε χαμός με εκατοντάδες παρευρισκόμενους, στις πιο κλειστές εκδηλώσεις, όπως στο κτήμα του πτέραρχου Πρεζεράκου και στο γεύμα στην Τερψιθέα, συνοδευόταν από εν ενεργεία βουλευτές όχι μόνο του νομού Λάρισας (Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Στ. Μπίζιου αλλά και ο πρώτος επιλαχών πρώην δήμαρχος Κ. Τζανακούλης) αλλά και όμορων, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό αλλά και από κομματικά στελέχη της Ν.Δ. Θα πει κάποιος «είναι μεμπτό να συναγελάζονται και να συνευρίσκονται βουλευτές με τον πρώην αρχηγό του κόμματος;».

Στη σημερινή Νέα Δημοκρατία και μετά τα Ανώγεια και τη Θεσσαλονίκη, όποιος «κρατά σχέσεις» με τον Καραμανλή γίνεται εχθρός του Μητσοτάκη, ο οποίος εννοείται πως δεν χαίρεται με εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή και δεν θεωρεί πως λειτουργούν προς την κατεύθυνση που θέλει να δώσει στο κόμμα. Και σύμφωνα με γαλάζιες πηγές έχει δοθεί «γραμμή» και γίνονται συχνά νουθεσίες προς τους βουλευτές. Μάλιστα κάποιοι έδειχναν με νόημα στην πρόσφατη συνάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Γιάννη Μπαλτάκο στο Μαξίμου, δυο ημέρες πριν την άνοδο Καραμανλή, με πρωτοβουλία του υφυπουργού στον πρωθυπουργό.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο πότε θα επέλθει το επόμενο καραμανλικό χτύπημα κι ενώ αναμένεται η παρέμβαση Σαμαρά στο πλαίσιο της «πρώτης» του ομώνυμου Ιδρύματος.

Γιάννης Χρυσικόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More