Νίκος Ανδρουλάκης: Ανυπόφορο το κόστος ζωής για τους Έλληνες

Ανδρέας Μαραθιάς

31 Μαΐου 2022, 7:50 πμ
Share

Φουντώνει για τα καλά η αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενόψει και των πολιτικών εξελίξεων με το Νίκο Ανδρουλάκη να κατηγορεί ευθέως το κυβερνών κόμμα με αφορμή τις “ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη”, ότι “το κόστος ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι πια ανυπόφορο”.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου μαζί με βουλευτές και στελέχη του Κινήματος, ο πρωθυπουργός “δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια”, καθώς “καταγράφεται ράλι αυξήσεων στις τιμές ενέργειας και είμαστε πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο ανατιμήσεων και πληθωρισμού”.

“Το κόστος ζωής αυξάνει ραγδαία λόγω των υψηλών ενοικίων και των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία. Όμως, οι προτεραιότητες της ΝΔ είναι εντελώς διαφορετικές. Επί της ουσίας κερδοσκοπούν οι λίγοι εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών” επισήμανε και υπογράμμισε “Αυτή η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου από την πλευρά του κ.Μητσοτάκη είναι καταστροφική και στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στηρίζοντας μία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική δύναμη, που έχει πρόγραμμα αντιμετώπισης όλων των μεγάλων ζητημάτων της χώρας και βέβαια της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι προτεραιότητά μας με λόγο ουσιαστικό, προοδευτικό και ρεαλιστικό να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμς”.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και έγινε δέκτης των αγωνιών τους για το αυξημένο κόστος διαβίωσης και το κύμα ακρίβειας που απομειώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης

“Αντί να ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ανέχεται την κερδοσκοπία κι ότι ακολουθεί πολιτική Πόντιου Πιλάτου, καλό είναι να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κόμμα του ψήφισε “παρών” στην φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων, των εταιρειών ενέργειας, που είναι μακράν ο υψηλότερος φόρος τέτοιου είδους στην Ευρώπη” σχολίασε πάραυτα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τόνισε “Αν η επιλογή του “παρών”, δεν είναι ο ορισμός της τακτικής του Πόντιου Πιλάτου, τότε τι είναι; Ο κ. Ανδρουλάκης αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση”.

‘Η Κυβέρνηση επιλέγει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επικοινωνιακούς όρους” απάντησε ο εκρόσωπος Τύπουτ ου ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, σημειώνοντας “Όταν προτείναμε τη φορολόγηση των υπερκερδών, μας έλεγαν «λαϊκιστές», αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν -υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας- να αλλάξουν άποψη”

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή εξήγησε ότι ο τρόπος φορολόγησης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ήρθε στη Βουλή με την επίμαχη τροπολογία, αποσκοπούσε στο “ψαλίδισμα” του ποσού που θα φορολογηθεί, κάτι που προφανώς δεν θα στηρίζαμε με την ψήφο μας. Μάλιστα, πρόσθεσε, στο ίδιο πνεύμα μικροκομματικής διαχείρισης, η Κυβέρνηση επέλεξε να συνδέσει, στην ίδια τροπολογία, τη φορολόγηση των υπερκερδών με το οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ.

“Σε πείσμα όσων λένε, η αντιπολίτευση που εμείς ασκούμε θα παραμείνει αυστηρή και τεκμηριωμένη, με προτάσεις εφαρμόσιμες, σε κάθε μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Θα πρέπει να το συνηθίσουν’ υπογράμμισε.

Πάντως η στάση του κυβερνώντος κόμματος έναντι του Ν. Ανδρουλάκη έχει να κάνει και με την προσπάθεια του Μαξίμου να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σε αντιπολιτευτικό πόλο με σκοπό τη περαιτέρω αποδυνάμωση και απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές