Νίκος Μανεσιώτης στον Flash 99.4: «Έρχονται μεγάλες ανατροπές και ευκαιρίες για το smart money»

Νίκος Μανεσιώτης

14 Μαρτίου 2026, 7:33 πμ
Share

Του Λάμπρου Παπαδή

Οι πρόσφατες αναταράξεις στις αγορές και το Χρηματιστήριο, απόρροια των γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, φέρνουν στο προσκήνιο την αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή παρέμβαση για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις αγορές, ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Μανεσιώτης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (12/3/2026) στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 FM της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Άκου τη φωνή σου», αναφέρθηκε στις πρόσφατες αναταράξεις στις επιχειρήσεις και στο Χρηματιστήριο, υπογραμμίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων.

Ο κ. Μανεσιώτης σχολίασε αρχικά την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από συγκεκριμένες μετοχές το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι πολλοί επενδυτές έχουν χάσει σημαντικά ποσά. Όπως τόνισε, τέτοιου είδους εξελίξεις δεν είναι ασυνήθιστες στον κόσμο των επιχειρήσεων.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με τη Metlen, γιατί πολύς κόσμος “κάηκε” στη συγκεκριμένη μετοχή το τελευταίο διάστημα. Όμως, έτσι είναι οι επιχειρήσεις. Συμβαίνουν και ατυχήματα, έρχονται και κακές ειδήσεις. Αυτά είναι στοιχεία που διαμορφώνουν και τη στρατηγική και την τακτική ενός επιχειρηματία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι σε όσους, όπως είπε, εμφανίζονται ως ειδικοί στις χρηματιστηριακές αναλύσεις χωρίς να κατανοούν σε βάθος τις εξελίξεις.

«Έχουμε πλημμυρίσει από “Χάρβαρντ” που δεν ξέρουν τι τους γίνεται», ανέφερε με νόημα, σχολιάζοντας τη δημόσια συζήτηση γύρω από τις χρηματιστηριακές κινήσεις και τις προβλέψεις της αγοράς.

Ο εκδότης της εφημερίδας One Voice επισήμανε ότι οι σημερινές οικονομικές εξελίξεις δεν μπορούν να αποκοπούν από το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον. Όπως υπογράμμισε, ο κόσμος βρίσκεται σε μια περίοδο ανακατανομής ισχύος, η οποία εκδηλώνεται πρώτα στο οικονομικό και επιχειρηματικό πεδίο.

«Αυτή τη στιγμή ξαναμοιράζεται ο πλανήτης. Και όταν ξαναμοιράζεται ο πλανήτης, μοιράζεται πρώτα απ’ όλα οικονομικά και επιχειρηματικά», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι γεωπολιτικές συγκρούσεις παραταθούν, η διεθνής οικονομία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε νέες μεγάλες κρίσεις, αντίστοιχες με εκείνες που σημάδεψαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα στο παρελθόν.

«Εάν ο πόλεμος διαρκέσει πολύ, θα έρθουν νέες Lehman Brothers. Και δεν μιλάω για μικρές υποθέσεις. Μιλάω για πραγματικές Lehman Brothers», υπογράμμισε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πιθανές αναταράξεις στο διεθνές τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παρά τις ανησυχίες αυτές, ο κ. Μανεσιώτης υποστήριξε ότι κάθε περίοδος κρίσης δημιουργεί και νέες ευκαιρίες, κυρίως για όσους διαθέτουν γνώση, εμπειρία και ισχυρή οικονομική θέση.

«Θα δοθούν ευκαιρίες σε όλους όσοι ανήκουν στο smart money να κερδίσουν από αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν βλέπει προοπτική ανόδου στις αγορές, ο ίδιος απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες προβλέψεις, επιλέγοντας να σταθεί περισσότερο στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας. «Δεν βλέπω τίποτα. Αυτό που βλέπω είναι πόλεμο. Και αυτό που θέλω εγώ είναι να είμαι χρήσιμος και στον κόσμο, ώστε να μη χάνει τα λεφτά του», κατέληξε.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές