Νότια Αφρική: Θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Αίθουσα Σύνταξης

5 Ιουνίου 2020, 7:30 πμ
Share

Η Νότια Αφρική κατέγραψε σε 24 ώρες 3.267 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας, τη μεγαλύτερη αύξηση αφότου άρχισε να πλήττει τη χώρα η πανδημία του κορονοϊού.

Η ισχυρότερη βιομηχανική δύναμη της ηπείρου καταμετρά πλέον συνολικά 40.792 κρούσματα μόλυνσης, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά 56, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τα 848.

Οι μισοί και πλέον ασθενείς είναι συγκεντρωμένοι στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου (νοτιοδυτικά), όπου οι υπηρεσίες υγείας είναι αντιμέτωπες με ολοένα μεγαλύτερη πίεση.

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα της υποσαχάριας Αφρικής που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα ανακοίνωσε την 27η Μαρτίου ότι επιβάλλονται μέτρα περιορισμού στους 57 εκατομμύρια συμπολίτες του, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της νόσου.

Τα μέτρα αυτά έφεραν την οικονομία της Νότιας Αφρικής, που ήδη βρισκόταν σε ύφεση, στο ρελαντί και περιόρισαν κατά πολύ την ελευθερία κίνησης του πληθυσμού.

Ο Ραμαφόσα ωστόσο προοδευτικά χαλάρωσε τους περιορισμούς, ενώ τη Δευτέρα ενέκρινε την προοδευτική επανέναρξη σχεδόν όλης της οικονομικής δραστηριότητας.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές