Ντε Γκίντος: Ο πόλεμος δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ

Αίθουσα Σύνταξης

6 Απριλίου 2022, 11:45 πμ
Share

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης αντιμετωπίζει καλά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις των σχετικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος, σύμφωνα με το Reuters.

“Για την ευρωζώνη, ο αντίκτυπος του πολέμου στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχει συγκρατηθεί σχετικά μέχρι στιγμής”, είπε ο ντε Γκίντος σε συνέδριo, προσθέτοντας ότι “οι αγορές γενικά λειτουργούν καλά”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “παρόλο που έχουν επηρεαστεί τόσο οι τράπεζες όσο και μη τραπεζικές επιχειρήσεις – ειδικά εκείνες που έχουν μεγάλη άμεση έκθεση στη Ρωσία και την Ουκρανία – οι οικονομικές επιπτώσεις δεν είχαν σημαντικό αντίκτυπο στο τραπεζικό ή χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ συνολικά”.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές