Ο Στουρνάρας βγάζει στη σέντρα τον Μητσοτάκη για πληθωρισμό και ακρίβεια

Δημήτρης Δοντάς

16 Σεπτεμβρίου 2025, 11:35 πμ
Share
Το τελευταίο δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά το κυβερνητικό αφήγημα περί «ελέγχου της ακρίβειας» και σταθεροποίησης της οικονομίας. 
Ο Γιάννης Στουρνάρας, μέσα από τις επίσημες προβλέψεις του Ευρωσυστήματος, ουσιαστικά καταδεικνύει πως η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη σε έναν υψηλότερο πληθωρισμό σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, λόγω κυρίως των συνεχιζόμενων αυξήσεων σε τρόφιμα και υπηρεσίες.

Παρά την ελαφρά πτώση του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή στο 3,1% τον Αύγουστο, η χώρα μας απέχει σημαντικά από τα επίπεδα των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης, όπου ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 2,1%. Η απόκλιση αυτή αποδεικνύει την αποτυχία των μέτρων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τιθάσευση των τιμών και την ανακούφιση των πολιτών.

Ο διοικητής της ΤτΕ, με τις επισημάνσεις του, στέλνει σαφές μήνυμα που λέει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα στον έλεγχο του κόστους ζωής, και η πολιτική ηγεσία οφείλει να πάψει να ωραιοποιεί την πραγματικότητα. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Η ακρίβεια παραμένει, οι Έλληνες στενάζουν και η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να αντιστρέψει την κατάσταση. Οι επόμενοι μήνες αναμένονται κρίσιμοι, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την κοινωνική συνοχή.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές