H κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά “άδειασε” ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά μεταξύ Χρήστου Καλογρίτσα – οικογένειας Χούρυ.
“Ποιες ήταν οι ανώτερες κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομιλούσε ο κ. Καλογρίτσας;” ρώτησε τον Κυριάκο Τόμπρα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σταύρος Κελέτσης, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: “Τα @—–@ του Καράμπελα κύριε πρόεδρε!”.
Ο κ. Τόμπρας αφηγήθηκε επίσης ότι η πλευρά Χούρυ του είχε επισημάνει ότι ο Χρήστος Σπίρτζης προέτρεψε τον Χρ. Καλογρίτσα “να πάει να γ@—–» και να βάλει λεφτά από την τσέπη του!” Και τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες “Δεν υπάρχει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ούτε Παππάς ούτε Τσίπρας” απορρίπτοντας τα περί πολιτικής εμπλοκής και παρέμβασης.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, ο μάρτυρας δήλωσε αυτήκοος μάρτυρας σε συνάντηση Ν. Παππά, Χρ. Καλογρίτσα και Σάμερ Χούρυ στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες μόλις μέρες πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016. “Ο μάρτυρας φέρεται να αποκάλυψε ότι τότε οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για την προσπάθεια απόκτησης καναλιού φιλικού προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη συνάντηση έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της υπεργολαβίας Καλογρίτσα από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, με στόχο τη μεταφορά των 3 εκατ. ευρώ με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό” σημειώνουν οι πηγές, οι οποίες προσθέτουν:
“Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως δεν ήταν παρών προσωπικά στην επίμαχη συνάντηση, αλλά δηλώνει αυτήκοος μάρτυρας μέσω τηλεφώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυρ. Τόμπρας απέφυγε να αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από την κωδική ονομασία White House, που αναφέρεται στο e-mail του ίδιου με τον Φουάντ Χούρυ, διατυπώνοντας φόβο ακόμα και για τη ζωή του”.
Σύμφωνα πάντα με τις κοινοβουλευτικές πηγές της συμπολίτευσης, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα, αλλά ο “χωροφύλακας” των Χούρυ στον εργολάβο, ο οποίος είχε επιλεγεί ως πρόσωπο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να επιτευχθεί η επιθυμία της οικογένειας Χούρυ για απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ με “ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι”.





































