fbpx

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

0 259

Γράφει η Ευαγγελία Λιακούλη*
Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί. Προσπαθεί να σταθεί όρθια, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Τα μέτωπα πολλά, και δυστυχώς, όλα ανοιχτά.

Η πανδημία συνεχίζει την επέλασή της, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αφήνοντας στο διάβα της χιλιάδες νεκρούς και θέτοντας νέα δεδομένα, στον μέχρι τώρα τρόπο ζωής μας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται συστηματικά και ανενδοίαστα, ωθώντας ολοένα και περισσότερο τους πολίτες σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Οι ελευθερίες μας έχουν υποστεί συρρίκνωση, ενώ η έννοια της ατομικής ευθύνης, τείνει να αντικαταστήσει, καταχρηστικά και σε πολλά επίπεδα, αυτή της κρατικής.

Ταυτόχρονα, σφυροκοπά τους πολίτες η ακρίβεια. Με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει από το 4,8% τον Νοέμβριο, στο 5,1% τον Δεκέμβριο του 2021, τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βλέπουν το εισόδημά τους να φυλλοροεί! Τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά, μιλούν από μόνα τους, αποτυπώνοντας ανάγλυφα τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός. Οι συνεχείς ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, σε συνδυασμό με τις τεράστιες μεταβολές στις τιμές του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων, έχουν εξαντλήσει τους πολίτες που αισθάνονται εντελώς ανυπεράσπιστοι.

Μέσα σε αυτή την πολύμορφη δίνη, η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποστεί από την αλήθεια, να ωραιοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού Λαού. Με πομπώδεις εξαγγελίες, πανηγυρικές δηλώσεις, κυνική αδιαφορία στις προβλέψεις των επιστημόνων, οργανώνει κακοστημένα επικοινωνιακά σόου, επιχειρώντας μεθοδικά να παρουσιάσει ένα αφήγημα,  που βασίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, η εικόνα χάους στη χώρα εξαιτίας μιας τρίωρης έντονης χιονόπτωσης, τράβηξε το τελευταίο «φύλο συκής» της Κυβέρνησης

Πλέον, ο βασιλιάς είναι γυμνός…

Τον έγδυσαν οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί, μεταξύ των οποίων οι τρομαγμένοι ηλικιωμένοι, οι μανάδες και οι πατεράδες που με τα μωρά μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν σε απόγνωση, οι εκατοντάδες νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, και καρκινοπαθείς που κινδύνευσαν και μαζί όλη η χώρα,  σε μια παράλογη αγωνία και κρίση.

Παρακολουθώντας κανείς τον τρόπο που όλα αυτά τα θέματα παρουσιάζονται στο λαό , καθόλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ότι αλλού ζει ο Πρωθυπουργός, κι αλλού οι πολίτες.

Είναι ένα παράλληλο σύμπαν, παράλληλων βίων…

Παρόλα αυτά,  η πραγματικότητα είναι εδώ, αντιληπτή με τις αισθήσεις, αποκαλύπτοντας καθημερινά το πρόσωπο της Κυβέρνησης , τις προτεραιότητες της πολιτικής της και δυστυχώς, πολλές φορές, την απαθή στάση με την οποία αντιμετωπίζει τα δεινά που υφίσταται η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και «μιλούν»  στη ψυχή του λαού μας.

Όπως έγραψε ο σπουδαίος Εμίλ Ζολά, «μια κοινωνία δεν είναι ισχυρή παρά μόνο όταν βγάζει την αλήθεια στο άπλετο φως του ήλιου».

Και η ελληνική κοινωνία απαιτεί πλέον την απόλυτη αλήθεια, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει την τελευταία δεκαετία.

Ζητά ορθό πολιτικό λόγο, καθαρό πολιτικό λόγο, αποτελεσματικές λύσεις, βιώσιμες πολιτικές προτάσεις, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, για να νικηθεί, επιτέλους, η πανδημία, η ακρίβεια, η ανεργία, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, αλλά ακόμη και… η κακοκαιρία!

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απέδειξε, στη διάρκεια της ιστορικής του πορείας, ότι είναι η αυθεντική σοσιαλδημοκρατική παράταξη, που το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας, είναι πρώτα και αδιαπραγμάτευτα.

Τώρα, με τη φρεσκάδα της πολιτικής πρότασης του Νίκου Ανδρουλάκη, με πρόταγμα τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, η παράταξή μας, ανανεωμένη και ισχυρή, δείχνει η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας, σε ένα προοδευτικό μέλλον, με έμφαση στο κοινωνικό κράτος.

Με αλήθεια, σοβαρότητα, ευθύνη και ενσυναίσθηση.

Αυτό είναι το μέλημά μας, αυτό είναι το χρέος μας, αυτό και το όραμά μας.

* Δικηγόρος, Γραμματέας της Κ.Ο.
και Βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More