O «χάρτης» των τουριστών για το 2018: Ελλάδα ψηφίζουν για διακοπές οι περισσότεροι Ευρωπαίοι

Μαρία Μπακοπούλου

25 Ιουνίου 2018, 9:31 πμ
Share

Από τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης προέρχεται η πλειοψηφία των επισκεπτών στη χώρα μας για την τρέχουσα χρονιά, με τα ”σκήπτρα” να κρατούν οι Γερμανοί, οι Βρετανοί, αλλά και οι Σκανδιναβοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις έως τώρα αεροπορικές αφίξεις στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας και κυρίως αυτές που καταγράφηκαν τον περασμένο Μάιο, ο ένας στους τέσσερις επισκέπτες ήταν από τη Γερμανία, ενώ στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Βρετανοί, οι Σουηδοί, οι Γάλλοι και οι Φινλανδοί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η αναλυτική ανθρωπογεωγραφία ανά αεροδρόμιο: Σε αυτό των Χανίων, παραπάνω από τους μισούς επισκέπτες είναι Σκανδιναβοί, ενώ ακολουθούν οι τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στο αεροδρόμιο ”Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, ο ένας στους τρεις 221.087 επισκέπτες που έφτασαν από χώρες του εξωτερικού ήταν Γερμανός, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις ακολουθησαν οι Βρετανοί, οι Κύπριοι, οι Ρώσοι, οι Ιταλοί αλλά και οι Ισραηλινοί.

Οι Γερμανοί, πάντως, ψηφίζουν και… Ιόνιο: Είναι χαρακτηριστικό ότι στα νησιά της Κέρκυρας και της Κω τις πρώτες δύο θέσεις σε αριθμό επισκεπτών κατέλαβαν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί και ακολούθησαν Πολωνοί, Ολλανδοί, Γάλλοι κλπ.

Λίγο διαφορετικά είναι τα πράγματα στα Δωδεκάνησα, όπου στη Λέσβο και τη Σάμο η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι Ολλανδοί, ενώ στη συνέχεια έρχονται οι Γερμανοί, οι Βρετανοί, οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Νορβηγοί και οι Φιλανδοί.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές