Οι χριστουγεννιάτικες σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Γιάννης Κορωναίος

25 Δεκεμβρίου 2021, 10:00 πμ
Share

Ανάμεσα στα κάλαντα από τις χορωδίες που θα περάσουν από το Μαξίμου, τους συνεργάτες και τις ευχές τους, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες -θα του λείπουν σίγουρα οι περίφημοι κουραμπιέδες της μητέρας του Μαρίκας- ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να σκεφτεί και να πάρει αποφάσεις για μια σειρά ζητημάτων, κάποια από τα οποία θα τα βρει μπροστά του πριν… σηκωθεί από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και κάποια άλλα εν ευθέτω χρόνω, όχι όμως σε πολύ βάθος.

Οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα βάλουν επιτέλους «φρένο» στην επέλαση της Όμικρον θα ληφθούν μετά τις εισηγήσεις των επιστημόνων την 27η Δεκεμβρίου, με τις εκτιμήσεις να είναι από δυσοίωνες μέχρι αποκαρδιωτικές.

Η κυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει μέχρι στιγμής είναι να ακολουθεί την πανδημία, να έχει απωλέσει κάθε ανασχετικό μέσο για να την περιορίσει και να έχει προκαλέσει πανικό στην κοινωνία, φέρνοντας απέναντι την μια κατηγορία πολιτών στην άλλη και όλους μαζί απέναντι της. Κι από αυτό το σημείο αρχίζουν οι… δεύτερες σκέψεις του πρωθυπουργού.

Αλλαγές σε υπουργεία, γενικές γραμματείες και κόμμα

Όμηρος της πανδημίας, όπως της ακρίβειας και των οικονομικών αδιεξόδων στα ελληνικά νοικοκυριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκ των πραγμάτων μικρό περιθώριο αλλαγών σε δομές και στελέχωση σε κυβέρνηση και κόμμα. Κάτι που αρχικά επιδίωκε να κάνει σε μεγάλο βαθμό, στη μέση της κυβερνητικής θητείας του, μέσα από ένα συνέδριο «επανίδρυσης» του κόμματος και πλήρους «μητσοτακικοποίησης» της.

Όλο αυτό που καλλιεργήθηκε τόσο προεκλογικά όσο και με τη σύνθεση της κυβέρνησης, ο «πολυσυλλεκτικός» χαρακτήρας, η στροφή προς το κέντρο, οι συνεργασίες με πρώην «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ, θα μετουσιωνόταν σε έναν κομματικό μηχανισμό, που θα είχε σφραγίδα «Νέα Δημοκρατία» αλλά θα ήταν κάτι άλλο. Κι αυτό θα γινόταν στο 14ο Συνέδριο, που θα επονομαζόταν «Συνέδριο Μητσοτάκη», η επισφράγιση της απόλυτης κυριαρχίας του στο κόμμα με τη  σύνθεση και τη φυσιογνωμία που είχε σχεδιάσει ο σημερινός πρωυπουργός και οι συνεργάτες του.

Όμως άλλα αι βουλαί του Κυρίου, και ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αναβάλλει το συνέδριο, να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές εντός του κόμματος, επί της ουσίας να εγκαταστήσει μόνο έναν άνθρωπο του στη γραμματεία του κόμματος, τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

Αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα με φόντο τις εκλογές και γενικό σύνθημα «ανανέωση». Είναι ζήτημα χρόνου να ανακοινώσει τη μείωση των ηλικιακών ορίων για να είναι κάποιος υποψήφιος βουλευτής, βγάζοντας από το κάδρο βουλευτές όπως ο Ν. Κακλαμάνης, ο Μπ. Αθανασίου, η Μ. Γιαννάκου, ο Γ. Τραγάκης και μερικοί ακόμη της επαρχίας. Παράλληλα θα αρχίσει και μια συζήτηση για τις προθέσεις του Κ. Καραμανλή αλλά και του Β. Μεϊμαράκη, ενώ η περίπτωση του Αντ. Σαμαρά είναι ξεχωριστή.

Μόλις βρεθεί «ξέφωτο» από την πανδημία θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές σε υπουργεία ενώ μεγαλύτερες θα είναι στις θέσεις των γ.γ., όπου θα γίνει κάτι σαν τη… σφαγή του Ηρώδη! Κάποιοι θα φύγουν για να ετοιμαστούν για υποψήφιοι βουλευτές και κάποιοι άλλοι ως ανεπαρκείς προς το σπίτι τους…

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές