Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Οι δασικοί χάρτες και οι «πρωϊμες» πυρκαγιές …

0 59

Την Κυριακή , μεγάλη πυρκαγιά απείλησε την Άνδρο. Απαιτήθηκε η επιστράτευση πυροσβεστών και εθελοντών για να σωθούν δύο χωριά που απειλήθηκαν.

Χθες ανάλογη κατάσταση χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί στην Κρήτη , πιθανόν λόγω και των αυξημένων θερμοκρασιών που επικρατούσαν στο νησί.

Μήπως όμως , όλα αυτά δεν ήταν τυχαία , αλλά οφείλονται σε κάποιους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς ;

Μετά την εσπευσμένη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη για το πρόβλημα των δασικών χαρτών , οδηγούμαστε στην δεύτερη εκδοχή.

Τα πράγματα είναι απλά : Η κυβέρνηση , αποφάσισε να δημεύσει την περιουσία χιλιάδων πολιτών , που λόγω συνθηκών – αστυφιλίας, οικονομικών , επαγγελματικών κλπ – έχουν εγκαταλείψει τις αγροτικές περιουσίες που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους , που εξ αιτίας της  υπερβολικής βλάστησης , εξελίχθηκαν σε δασικές.

Όλα αυτά τα – πρώην αγροτικά – οικόπεδα η κυβέρνηση , θέλησε να τα κατασχέσει με συνοπτικές διαδικασίες , εξ ου και το «εφεύρημα» των δασικών χαρτών.

Τι έγινε χθες ; Το μέγαρο Μαξίμου φοβούμενο ότι η χώρα , κατά τους επόμενους μήνες θα καεί – όπως ειλικρινά,  είχε ομολογήσει ένας κοινοτάρχης της Άνδρου – αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω.

Έτσι χθες βράδυ ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό από το ΥΠΕΝ ότι δίνεται παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες .

Τι τελικά θα σωθεί, μένει να το δούμε κατά τους επόμενους μήνες …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More