fbpx

«Όμηρος» των πρώην ο Μητσοτάκης

0 208

Οι αποστάσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στο ζήτημα των υποκλοπών προβληματίζουν έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος νιώθει “όμηρος” των δύο πρώην πρωθυπουργών και ανησυχεί σφόδρα για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσδοκίες του για νίκη και αυτοδυναμία στις δεύτερες ή στις τρίτες κάλπες, γιατί παίζει πλέον κι αυτό το σενάριο στο εκλογομαγειρείο του Μαξίμου.

“Πήρα μία παράταξη η οποία ήταν στο 28% και την πήγα στο 40%…” δήλωσε ο πρωθυπουργός “καρφώνοντας” ευθέως τον πρωην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά, καθώς το 28% ήταν το αποτέλεσμα της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ενώ παράλληλα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα για το αν ο Κώστας Καραμανλής θα είναι τελικά υποψήφιος ή όχι.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να έχει λάβεις τις αποφάσεις του και θα τις ανακοινώσει λίγες μέρες ή ώρες ακόμη πριν από τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να μην κατέβει στις εκλογές, γεγονός που θα αποτελέσει προεκλογικό πλήγμα για το κυβερνών κόμμα, ιδίως αν συνοδεύεται και με ΄ένα σκεπτικό αποστάσεων από την ηγεσία της ΝΔ.

Γι’ αυτό τον λόγο πυκνώνουν οι διαρροές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο που πιέζουν εμμέσως πλην σαφώς τον πρωθυπουργό να κατέβει στις εκλογές, διότι αν η ΝΔ χάσει για μια 1-2 μονάδες θα φέρει και την ευθύνη της ήττας!

“Έμπειροι συνομιλητές του, (σ.σ. του Κ. Καραμανλή) αναφέρουν ότι η στάση του έχει αλλάξει και θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές 2023. Κατά βάθος δεν θα επιθυμούσε να εμπλακεί ή να δώσει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. Ωστόσο, κατανοεί ότι η απουσία του από τις εκλογές θα προσφέρει προεκλογικά επιχειρήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση και θα εξοργίσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Αν, για παράδειγμα, χανόταν η νίκη της ΝΔ για 1 μονάδα, όλοι θα του επέρριπταν την ευθύνη για την ήττα” γράφουν χαρακτηριστικά φιλοκυβερνητικές πένες.

Την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες και φίλοι του, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, δεν γνωρίζουν τί θα κάνει τελικά ο πρώην πρωθυπουργός, αν και έχει δηλώσει δημοσίως ότι έχει προτρέψει τον Καραμανλή να παραμείνει στη βουλή για άλλη μία θητεία. Αν εν τέλει ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίσει το αντίθετο, η ανακοίνωση της απόσυρσής του του θα συνοδευτεί κατά μια άλλη εκδοχή από μία ισχυρή δήλωση στήριξης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Σαμαρας ήταν ένα από τους πολλούς παρακολουθούμενους με predator που είχε δηλώσει με νόημα “Δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο για μια αντιδημοκρατική εκτροπή”, ενώ ο Κ. Καραμανλής μέσω του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη είχε σχολιάσει τις εξελίξεις επίσης με νόημα “Τουλάχιστον, εμένα με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες’!

Να σημειωθεί ότι οι δύο πρωην και νυν βουλευτές το τελευταίο διάστημα τα έχουν πει δια ζώσης τουλάχιστον δύο φορές κατα τη διάρκεια δείπνων που παρέθεσαν ο ένας στον άλλον, ενώ παράλληλα και οι δύο προτίμησαν να απουσιάζουν από τη ψηφοφορία στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας επιστολική ψήφο στήριξης της κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More