Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, συζητώντας σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τη διμερή συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια στην κεντρική Ευρώπη.
Παράλληλα, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι προμήθειες φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία παραμένουν καθοριστικές για την ενεργειακή σταθερότητα της χώρας. Χωρίς αυτές τις εισαγωγές, όπως σημείωσε, η Ουγγαρία δεν μπορεί να εγγυηθεί πλήρως την ασφάλεια της ενεργειακής της αλυσίδας.
Οι δηλώσεις έρχονται εν μέσω διεθνών συζητήσεων για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, με την Ουγγαρία να επιδιώκει ισορροπία μεταξύ διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας και εξάρτησης από υπάρχουσες προμήθειες, διατηρώντας παράλληλα σταθερή πολιτική απέναντι στις διεθνείς γεωπολιτικές πιέσεις.





































