ΟΤΕ: Πως προχωρά η πώληση της Telekom Romania – Ο ρόλος της Κομισιόν

Μαρία Μπακοπούλου

29 Ιουλίου 2021, 2:43 μμ
Share

Προς ολοκλήρωση προχωρά η συμφωνία ανάμεσα στον ΟΤΕ και την Telekom Romania, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θέτει τον δικό της όρο για να επικυρωθεί οριστικά.

Τι ζητά η ΕΕ; Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στην έγκριση της συμφωνίας, με τον όρο να πουληθεί η συμμετοχή της Telekom Romania Communications S.A. στην Telekom Romania Mobile Communications (κινητή).

Μάλιστα η συγκεκριμένη συμμετοχή θα αγοραστεί από τον ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταβίβαση του ποσοστού της Telekom Romania, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα, τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν ένα deal που, παρότι συζητιούνταν καιρό τώρα, έγινε σε μια χρονική στιγμή που οι συνθήκες είχαν ωριμάσει και τις δύο πλευρές.

 

Σημειώνεται ότι η TKR διαθέτει δίκτυο σταθερής που εξυπηρετεί περίπου 930.000 πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών και 1,2 εκατ. συνδρομητές τηλεόρασης σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ για το 2019, τα έσοδά της ανήλθαν σε 622 εκατ. ευρώ.

 

Όλα αυτά τα στοιχεία την είχαν καταστήσει ως ‘’πολύφερνη νύφη’’ για πολλούς ενδιαφερόμενους.  Πόσο μάλλον επίσης, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τον ΟΤΕ είχαν διατεθεί σημαντικοί πόροι, προκειμένου το brand να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

 

Eίναι χαρακτηριστικό ότι το τίμημα για την πώληση του 100% της Telekom Romania συμφωνήθηκε σε 497 εκατ. ευρώ, με αυτό να σημαίνει ότι ο ΟΤΕ θα λάβει κοντά στα 268 εκατ. ευρώ – τα υπόλοιπα θα τα λάβει το ρουμανικό δημόσιο, εξαιρουμένων των ρευστών διαθεσίμων και του δανεισμού.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές