Ουγγαρία: Ενισχύει τον φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία

Αίθουσα Σύνταξης

30 Μαΐου 2016, 7:16 μμ
Share

Στην ενίσχυση του φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία προχωρά η Ουγγαρία λόγω της αύξησης του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν εκεί μετά το κλείσιμο του καταυλισμού της Ειδομένης στη βόρεια Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα Ούγγρος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Μετά το κλείσιμο του καταυλισμού των προσφύγων στην Ειδομένη την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τον ουγγρικό φράκτη αυξήθηκε», δήλωσε ο Γκιόργκι Μπακόντι, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουγγαρίας αρμόδιος για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Κατά συνέπεια, «άρχισε μια ενίσχυση του φράκτη: εκεί όπου μέχρι τώρα αρκούσαν τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, προχωράμε στην τοποθέτηση μόνιμων φρακτών», πρόσθεσε ο Μπακόντι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.

Σύμφωνα με τον Μπακόντι, ο αριθμός των ανθρώπων που περνούν παράνομα τον φράκτη αυτόν αυξήθηκε από 70-90 την ημέρα σε 100-150 αφότου έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο καταυλισμός της Ειδομένης, όπου βρίσκονταν πάνω από 8.200 πρόσφυγες οι οποίοι έλπιζαν να περάσουν στο έδαφος της πΓΔΜ.

Νωρίτερα σήμερα 200 ως 250 μετανάστες βρίσκονταν στη σερβική πλευρά των συνόρων με την ελπίδα να καταφέρουν να περάσουν στο έδαφος της Ουγγαρίας, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Ουγγαρία, η κύρια χώρα διέλευσης το περασμένο καλοκαίρι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ήθελαν να φθάσουν σε κράτη της δυτικής Ευρώπης, άρχισε να κατασκευάζει τον Σεπτέμβριο του 2015 έναν φράκτη, αρχικά αποτελούμενο από αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορά της με την Σερβία, μήκους 175 χιλιομέτρων, και κατόπιν, τον Οκτώβριο, και στα σύνορά της με την Κροατία.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές