“Η παραίτηση του κ. Τριαντόπουλου από τα υπουργικά του καθήκοντα, όταν θα συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του, είναι το πολιτικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ να μη μείνει στο απυρόβλητο και εκτός του κάδρου της έρευνας για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών”.
Αυτό τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη απαντώντας έτσι και στον ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί επιφυλάξεις για την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι “Όταν τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν ήδη διώξεις για το μπάζωμα, δεν είναι δυνατόν η Βουλή να κάνει ότι δεν είδε το συγκροτημένο πόρισμα της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που την καλεί να ερευνήσει τις ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου.”.
Υποστηρίζοντας περαιτέρω την απόφαση του να προχωρήσει στην πρόταση σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο το ΠΑΣΟΚ αναφέρει “Εφόσον, όπως δηλώνει, ήταν στον τόπο της τραγωδίας για να συνδράμει τους συγγενείς και να «ενημερώνει – με τηλεοπτικές δηλώσεις και δελτία τύπου – για την πρόοδο των ενεργειών στο πεδίο» (είχε οριστεί και κυβερνητικός εκπρόσωπος;), θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις: γιατί ενώ όφειλε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην επίμαχη σύσκεψη για το μπάζωμα να είναι ο θεματοφύλακας του νόμου, αντιθέτως επέτρεψε μια έκνομη ενέργεια, όπως είναι η αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας, κάτι που ευθαρσώς περιέγραψε μπροστά του ο διοικητής της Τροχαίας;”
“Όπως κάναμε στις περιπτώσεις Καραμανλή και Τριαντόπουλου, το ΠΑΣΟΚ όταν έρχονται στοιχειοθετημένες δικογραφίες για ευθύνες πολιτικών προσώπων, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρεθούν ενώπιον του φυσικού δικαστή” υπογραμμίζει εμ τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει επίσης κατά τη συνάντησή του με αγρότες στην Καρδίτσα ότι “Όποια δικογραφία έρθει στη Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών, όποιο πολιτικό πρόσωπο και αν αφορά, θα προτείνουμε προανακριτική για να οδηγηθούν χωρίς πολιτική κάλυψη στον φυσικό δικαστή. Καμία κάλυψη από τη Βουλή. Αυτό κάναμε για τον κ. Τριαντόπουλο, που σήμερα ανακοίνωσε την παραίτησή του. Είναι το χρέος μας απέναντι στον λαό”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως ήταν ο ελληνικός λαός, που έκανε τον κ. Μητσοτάκη να βγει την προηγούμενη εβδομάδα σε μια συνέντευξη και να ομολογήσει ότι λέει ψέματα εδώ και δύο χρόνια. “Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, είπαν “δεν ξεχνώ, κ. Μητσοτάκη, δεν θα συγκαλύψεις την τραγωδία των Τεμπών όπως έκανες με το σκάνδαλο των υποκλοπών”. Η δύναμη είναι στην κοινωνία. Δεν μας αξίζει να υποβαθμίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας. Δεν μας αξίζει να μην έχουμε μια δικαιοσύνη που λειτουργεί, να μην έχουμε σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα και περισσότερα” υπογράμμισε.
Να σημειωθεί ότι κατα τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στη Χαρ. Τρικούπη ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε πως δεν έχει σοβαρή στάση στο ζήτημα της πρότασης δυσπιστίας, λέγοντας χαρακτηριστικά “Γιατί δεν λέτε στο λαό ότι πρόταση δυσπιστίας μπορούμε να κάνουμε μία φορά στους 6 μήνες και αν κάνουμε τώρα, πριν τα πορίσματα, θα είναι δώρο στον Μητσοτάκη, γιατί πιθανόν τα πορίσματα να τον φέρουν σε δυσκολότερη θέση; Τι θα πούμε τότε; Συγγνώμη, κάναμε λάθος;” και εξαπέλυσε πυρά κατά της Όλγας Γεροβασίλη η οποία είχε πει πως η κατηγορία που αφορά τον κ. Τριαντόπουλο όπως υπάρχει στη δικογραφία για τα Τέμπη είναι πλημμέλημα, αν και αργότερα επιχείρησε να ανασκευάσει. Η δήλωση αυτή της κ. Γεροβασίλη φέρεται να είπε δεδομένου και του θεσμικού της ρόλου, είναι βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ και άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κανένα επίπεδο στη συνέχεια, ενώ ζήτησε από τους βουλευτές ενιαία στάση.






































