Πετρέλαιο: Απώλειες και τον Ιανουάριο

Αίθουσα Σύνταξης

1 Φεβρουαρίου 2023, 8:42 πμ
Share

Αν και κινήθηκε ανοδικά χθες το πετρέλαιο, το αμερικανικό αργό χάνει ωστόσο έδαφος για τρίτο σερί μήνα, με τους επενδυτές περιμένουν τις σημερινές αποφάσεις της Federal Reserve αλλά και τη συνεδρίαση του OPEC+ για τα επίπεδα της παραγωγής.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 97 cents ή σχεδόν 1,3% και έκλεισε στα 78,87 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Με βάση το πιο κοντινό συμβόλαιο, οι τιμές έχασαν 1,7% για τον μήνα. Το Brent Μαρτίου υποχώρησε 41 cents ή 0,5% στα 84,49 δολ.το βαρέλι στο ICE Futures, διαμορφώνοντας τις συνολικές απώλειες του για τον Ιανουάριο στο -1,7%. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Στο ραντάρ των επενδυτών μπαίνει και η συνεδρίαση των υπουργών του OPEC+ την Τετάρτη για την πορεία της παραγωγής τους επόμενους μήνες. Η συνεδρίαση πάντως δεν αναμένεται να καταλήξει σε μια πρόταση για αλλαγές στην παραγωγή, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές από τον OPEC+.

Το φυσικό αέριο του Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 2,684 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Το πιο κοντινό συμβόλαιο κατρακύλησε 40% τον Ιανουάριο σημειώνοντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2001.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές