Προαν. Επιτροπή για Ν. Παππά: Πρώτος μάρτυρας ο κλητήρας και μετά ο εργολάβος

0 61

Η κοινή γραμμή Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώθηκε από το πρώτο λεπτό συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων στήριξαν χθες την  εκλογή του Στ. Κελέτση στη θέση του προέδρου της Επιτροπής και σήμερα συμφώνησαν στη διαμόρφωση της λίστας για τους πρωτους μάρτυρες που θα αταθέσουν την προσεχή εβδομάδα στην Επιτροπή.

Μέσα σε κλίμα έντασης τα κόμματα κατέθεσαν τον κατάλογο μαρτύρων που προτείνουν και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ- ΚΙΝΑΛ) την Τρίτη να καταθέσει πρώτος ο Κυριάκος Τόμπρας που φέρεται να έφερε σε επαφή τον Χρήστο Καλογίτσα με την εταιρεία CCC και ακολούθως ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο συνεργάτης του Χρήστος Νικολάου και ο διευθυντής λογιστηρίου της CCC Αντώνης Λιανός.

Η πρόθεση της πλειοψηφίας να κρατήσει ανοιχτό τον κατάλογο, προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπαράθεση. Η ΝΔ επέμεινε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η λίστα μαρτύρων του πταισματοδίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανακριτικής διαδικασίας, δηλαδή να κληθούν οι κ.κ. Τόμπρας, Καλογρίτσας, Νικολάου, Λιανός και σε δεύτερη φάση να κληθούν οι κ.κ. Βερύκιος, Μαρινάκης, Βαξεβάνης. Επίσης, ζητήθηκε να αιτηθεί η επιτροπή να έρθει από την εισαγγελεία ο φάκελος για τα βοσκοτόπια.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, σύμφωνα με πηγές της επιτροπής, ως πρώτος μάρτυρας να κληθεί ο Βλαδίμηρος -Ιωάννης Καλογρίτσας και μετά ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος της πλειοψηφίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, παραδέχτηκε άθελά του πως ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του και γι΄ αυτό ορίζεται δεύτερος στη σειρά των μαρτύρων. “Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε επειδή είστε πλειοψηφία…” φέρεται να σχολίασε δηκτικά η Θεοδώρα Τζάκρη, καλώντας τον πρόεδρο, Σταύρο Κελέτση, να προστατεύσει την πλειοψηφία από τον διασυρμό, αφού στην “υπόθεση Καλογρίτσα” πρώτος μάρτυρας καλείται ο “κλητήρας του εργολάβου”.
Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, έντονα αντέδρασε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, χαρακτηρίζοντας -κατά τις πληροφορίες- ύποπτη την επιμονή της ΝΔ να μην καλέσει πρώτο μάρτυρα τον Χρ. Καλογρίτσα. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΚΕ, το οποίο επέμενε στην κλήση του Χρ. Καλογρίτσα κατά προτεραιότητα, κάτι που έκανε και το ΚΙΝΑΛ μέχρι η Νάντια Γιαννακοπούλου -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να αναιρέσει την εισήγησή της υπερψηφίζοντας αυτήν της ΝΔ

Στη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης και χαρακτηριστικοί είναι οι παρακάτω διάλογοι:

Θ. Πλεύρης: Να μείνουμε στην πρώτη τετράδα ανακριτή. Ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δεν έχει δώσει ούτε κατάθεση.

Ν. Γιαννακοπούλου: Ο κατάλογος θα είναι ανοιχτός και ότι πρόσωπο έχει να συνεισφέρει στην επιτροπή πρέπει να κληθεί για να βγει όλη η αλήθεια στην επιφάνεια, π.χ. δεν άκουσα το όνομα του κυρίου Σπίρτζη.  Αν έχει να συνεισφέρει πρέπει να κληθεί κι εμείς πιστεύουμε ότι ξέρει πολλά άρα βάλτε το στον κατάλογό από τώρα

Π. Πολάκης – Δ. Τζανακόπουλος για Χρ. Σπίρτζη : Καλέστε τον, για καλέστε τον…

Ν. Γιαννακοπούλου: Μην εξάπτεστε όλα με τη σειρά τους, θα έρθουν όμορφα και ωραία, όλα και όλοι θα έρθουν.

Ένταση υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Παύλος Πολάκης διέκοπταν τον Θανάση Πλεύρη. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης χτυπούσε το χέρι του στο έδρανο:

Π. Πολάκης:  Θα εξετάσουμε αυτούς που θέλουμε θέλετε δε θέλετε

Δ. Μαρκόπουλος: Μην δημιουργείς ένταση. Δεν έχει κάμερες να στήνεις show. Έχουμε ανοικτό κατάλογο μαρτύρων και θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Θ. Πλεύρης: Είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχουν προτάσεις για πυροτέχνημα όπως Στουρνάρας, Θεοδωρικάκος. Δηλαδή εμείς να πούμε Σπίρτζη;

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More