fbpx

PROFILE: Σε χαμηλή πτήση χωρίς κίνδυνο

0 114

Η ανοδική προσπάθεια που επιχειρήθηκε κατά τον περασμένο Απρίλιο, κατάφερε να καταγράψει την υψηλότερη διπλή κορυφή Κ2, σε σχέση με την προηγούμενη Κ1, αλλά δεν κατάφερε να απαγκιστρωθεί από τον έλεγχο του καναλιού ΕΖ (κόκκινη επισήμανση).

Επιπλέον η αρνητική κλίση των κορυφών του RSI σε σχέση με τις αντίστοιχες των τιμών, όπως επισημαίνονται από τα μπλε βέλη, προδιαθέτει μια διορθωτική υποχώρηση.

Στηρίξεις: 6,64 – 6,42
Αντιστάσεις: 6,96 – 7,15

ΘΕΤΙΚΟ
Η ζώνη στήριξης 6,64 – 6,42 επιβάλλεται να απορροφήσει τις βραχυχρόνιες ρευστοποιήσεις διατηρώντας έτσι την απόσταση ασφαλείας με την περιοχή του 6 και την πλευρά Ε (κόκκινο βέλος). Η κατάκτηση του 7,15 και η εδραίωση των κλεισιμάτων υψηλότερα, θα ενισχύσει τις ανοδικές συνθήκες φέρνοντας πιο κοντά την κορυφή Κ2 (7,50). Η υπέρβαση αυτής και η καταγραφή υψηλότερης τιμής αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει ανοδικά ο τίτλος.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η επιστροφή των κλεισιμάτων κάτω από το 6,42 θα προσδώσει σημαντική ενίσχυση στις πτωτικές συνθήκες, βάζοντας σε κίνδυνο την παραμονή των τιμών εντός του καναλιού ΕΖ, καθώς θα υπάρξει σημαντική καταπόνηση της Ε και του 6.

 

ΕΥΔΑΠ: Παραμένει ο κίνδυνος

Η αδυναμία των κινήσεων δεν έχει επιτρέψει την υπέρβαση του 7,24, που είχα επισημάνει στην ανάλυση της 12ης Απριλίου, με αποτέλεσμα να δίνει μάχη ο τίτλος προκειμένου να συγκρατηθεί όσο πιο κοντά γίνεται με την περιοχή του 7,10 (διακεκομμένη οριζόντια Ε).

Στήριξη: 6,95 – 6,75
Αντίσταση: 7,30 – 7,50

ΘΕΤΙΚΟ
Η ζώνη στήριξης 6,95 – 6,75 αποτρέποντας έως τώρα την όποια πτωτική δραστηριότητα έχει διατηρήσει ενεργή την προσπάθεια για να υπερβληθούν τα εμπόδια. Μόνο η κατάκτηση του πεδίου αντίστασης, που ορίζεται από την πλευρά Β του καναλιού ΑΒ με την βραχυχρόνια ανερχόμενη Κ και την περιοχή 7,30 – 7,50 (κόκκινη επισήμανση), θα βάλει ξανά τις τιμές σε ανοδική πορεία.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η καθοδική παραβίαση του 6,75 με χαμηλότερο κλείσιμο θα προκαλέσει την σημαντική ενίσχυση των πτωτικών συνθηκών κατευθύνοντας τον τίτλο προς την περιοχή του 6,30, κάνοντας ακόμη πιο έντονο τον έλεγχο της διακύμανσης από το κανάλι ΑΒ.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More